Luka Marin személyében egy 22 éves bal oldali védőt vett kölcsön a DVTK Eszékről – jelentette be a klubhonlap péntek este.

– Luka Marin egy fiatal, tehetséges és gyors játékos, aki remek teljesítményt nyújtott korábbi csapataiban – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – A bal oldalon több poszton bevethető, nagy erőssége lehet a csapatunknak.

– Örülök, hogy tavasszal Diósgyőrben játszom – nyilatkozta Luka Marin. – A beilleszkedésemet megkönnyíti, hogy Eszéken dolgoztam együtt Zoran Zekic-csel, jól tudom, mit követel a játékosaitól, illetve Goran Milovic Lijubljana után Diósgyőrben is csapattársam lesz. Bízom benne, hogy tavasszal sok győzelmet aratunk, és mihamarabb bebiztosítjuk jövő évi helyünket az élvonalban.

Luka Marin Eszéken született, és végigjárta az NK Osijek utánpótlását egészen a második csapatig, miközben Zoran Zekic az első csapatban is bevetette. Ősszel a szlovén élvonalban a múlt pénteken Diósgyőrbe igazoló Goran Milovic mellett játszott, és amikor mindketten pályára léptek, akkor az Olimpija nem veszített (4 győzelem, 2 döntetlen) – írja róla a dvtk.eu.

Csányi: “Felhívott egy tulajdonos Európa TOP 4-es klubjától, hogy melyik magyart kellene leigazolni” – az MLSZ-elnök nyíltan Szoboszlaiék prémiumáról, az NB I létszámáról és a Vasasról