Novothny Soma, a DVTK csatára beszélt az M4 sportcsatornán a borsodi klub jól sikerült edzőtáboráról. Horváth Ferenc csapatának beváltak a furcsa módszerek, hiszen bravúrgyőzelmet arattak a Videoton ellen. Nem a Diósgyőr trénere az első, aki a térerő és ezzel valószínűleg az internet megvonását is igyekezett felhasználni a csapategység építésére, korábban Pep Guardiola is élt hasonló eszközökkel.

– Nekünk jött talán a legjobban a válogatott szünet, ez kétségtelen. A mezlevételes incidens utáni egy hét halkan telt az öltözőben, ránk fért a felfrissülés.
Az edzőtábor hangulatát leginkább egy osztálykiránduláshoz tudnám hasonlítani, 4 ágyas szobákban laktunk, térerő nélkül, így csak egymással kellett foglalkoznunk.
Külső segítséget is kaptunk 2 pszichológus személyében, ők kétszer 5 órában foglalkoztak a csapattal.

Először nyilvánvalóan zárkózottak voltunk, így különböző játékos feladatok segítségével érték el a szakemberek, hogy nyissunk egymás felé. Második nap már az edzői stáb is bejött, nyíltan beszéltünk a problémákról,  ez a két nap, és az ott átéltek összekovácsolták a brigádot. Hogy konkrétan mi hangzott el, arról nem beszélnék, hiszen ez a csapat belügye, de annyit leszögeznék, hogy nem ugrottunk egymás torkának, próbáltuk higgadtan átbeszélni a dolgokat és megtalálni a megoldást.