1. félidő

Eseménydúsan kezdődött a mérkőzés. A hazaiak Vernes blokkolt lövéseivel és Hasani fölé menő kísérletével próbálkoztak, a vendégek pedig a kaput is eltaláltak: bár Diallo elszórakozott egy nagy helyzetet, nem sokkal később Kiss T. 12-ről lőtt, Antal védett. A vezetést a felcsútiak szerezték meg: remek kényszerítő végén Trajkovski tüzelt 16-ról, Antal ugyan odaért, de Diallo elé ütötte a labdát, aki közelről a kapuba passzolt (0-1). Nem sokkal később újabb gólt szerzett a Puskás: Herisszel szemben szabálytalankodott Brkovic, a megítélt 11-est Radó rúgta higgadtan a jobb sarokba (0-2).  

A Diósgyőr teljesen szétesett csapat képét mutatta, így Fernando cserélt is: Bárdos helyett Forgács érkezett balhátvédként. Ezután azonban Tamás hibázott óriásit (luftot rúgott utolsó emberként), szerencséjére Radó már lesen volt. Aztán a semmiből mégis szépítettek a miskolciak: Vernes baloldali szögletére Brkovic érkezett tökéletesen, és egy méterről a kapuba fejelt (1-2). Pár percre rá Vernes Makrainak adott jó labdát, de utóbbi néhány méterről Hegedüs ölébe emelt. A Diósgyőr a félidő végére magához tért.  

2. félidő

És aktívabban kezdte a második játékrészt is, a Puskás teljesen érthetetlenül engedte ki a kezéből a meccset. A hazaiak az 50. percben egyenlítettek is: Makrai lövését csak kiütni tudta Hegedüs, a kipattanót Vernes lőtte a kapuba közelről (2-2).

A miskolciak a folytatásban is többet birtokolták a labdát, és a 69. percben emberelőnybe kerültek: Mazalovic szabálytalankodott a csereként beállt Molnárral szemben, aki odaütött a hazai játékosnak – előbbi sárgát, utóbbi pirosat kapott.

Molnár Gáborról leszakították a mezt

Szakadt a mez, durrant az agy, villant a piros.Alighogy beállt a Puskás Akadémiába Molnár Gábor, leszaggatta róla a mezt a diósgyőri bekk. Nem is bírta idegekkel: kiállították.

Közzétette: M4Sport – 2018. július 28., szombat

Nem sokkal később 11-est is rúghatott a Diósgyőr – Forgács esett el ártalmatlan helyzetben, amiért büntetőt kapott -, a csereként beállt Ugrai azonban a felső lécre bombázott.

A Puskás megnyert meccset engedett ki a kezéből, de második félidei teljesítménye, a piros lap és a kihagyott 11-es után annak is örülhet, hogy egyáltalán ponttal távozhat. A Diósgyőr borzasztóan kezdett, de szintén dühös lehet magára, hogy végül nem szerzett három pontot.

TABELLA – ÍGY ÁLL AZ NB I

Diósgyőr-Puskás Akadémia 2-2

G.: Brkovic 32., Vernes 53., ill. Diallo 13., Radó 18. – 11-esből

Kiállítva: Molnár G. 69. (Puskás A.)

Az első két Puskás-gól 

Gyorsan elhúzott a Puskás

Még húsz perc sem telt el a 2. forduló első meccséből és már két felcsúti gólhoz asszisztált a diósgyőri védelem.DVTK – Puskás Akadémi élőben itt: http://bit.ly/2NTobh3

Közzétette: M4Sport – 2018. július 28., szombat

Diósgyőri egyenlítés

Egyenlít a Diósgyőr

Vernes Richárd első diósgyőri góljával kétgólos hátrányból állt fel a DVTK a Puskás Akadémia ellen.Élőben itt: http://bit.ly/2NTobh3

Közzétette: M4Sport – 2018. július 28., szombat