Ahogy a csakfoci.hu már bő három hete előrevetítette, a DVTK leigazolta a Puskás Akadémia rutinos kapusát, Branislav Danilovicot – a hírt szombat délután, hivatalos honlapján tette közzé a borsodi klub. Az FK Radban nevelkedő 31 esztendős hálóőr 2014-es Magyarországra érkezése óta védett a DVSC és a Vidi színeiben is.

– Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek – nyilatkozta a dvtk.eu-nak a szerb-magyar kettős állampolgár Branislav Danilović. – Régóta játszok Magyarországon, jól ismerem a DVTK-t, így nem kellett sokat gondolkodnom, amikor megkerestek. A keretben több minőségi játékos is található, bízom benne, hogy tovább fejlődik a csapat, és egy szép eredménnyel tudjuk megörvendeztetni a szurkolókat. Mindig örömmel játszottam a diósgyőri szurkolók előtt, alig várom, hogy DVTK-mezben védjek a DVTK Stadionban.

– Branislav Danilović tölti be az Ivan Radoš távozásával megüresedett kapusposztot a keretben – mondta el Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Egy rutinos, a magyar élvonalban több helyen bizonyító kapus játékjogát vásároltuk meg, aki most van a legjobb kapuskorban. Ezzel komoly versenyhelyzet alakult ki a kapuban, ez a célunk a többi poszton is.