Bár utolsó öt mérkőzésén veretlen maradt és 11 pontot szerzett, továbbra sem érezheti magát biztonságban a téli szünetet az NB I 10. helyén töltő Diósgyőr. A borsodi gárda előnye mindössze egy pont a már kieső helyen álló Kisvárdával szemben, az előtte álló, kilencedik Puskás Akadémia azonban négy egységgel előzi Fernando Fernández együttesét.

A DVTK a két kieső helyen álló csapat (Haladás, Kisvárda) után a legkevesebb gólt szerezte a 2018/2019-es szezon őszi idényében, a 18/18-as, azaz meccseként egy gólt jelentő átlag igencsak szerény mutatónak számít.

Információink szerint ezért a klub képviselői dolgoznak a támadósor megerősítésén, és már konkrét kiszemeltjük is van: szeretnék leigazolni az NB II-ben szereplő Vác 23 éves csatárát, Zsolnai Richárdot. A futballista, aki már hosszú évek óta a Duna-menti másodosztályú gárda tagja, ebben az idényben 21 tétmérkőzésen lépett pályára kezdőként, amelyeken 7 gólt szerzett, ötöt bajnokin, kettőt a Magyar Kupában.

Tavaly szintén 7, azt megelőzően 4 és 5 gólig jutott egy idény alatt Zsolnai, akinek ez a negyedik éve a második vonalban.