Egerszegi Tamás is azon cserejátékosok közé tartozik az NB I előző fordulójából, akinek a beállítása jó húzásnak bizonyult, hiszen a középpályás hajrágóljával egyenlített a DVTK a Kisvárda a otthonában. A Paksi FC-től kölcsönben lévő játékos a diósgyőri klubhonlapnak elárulta,  már a bemelegítés közben mondta, ha előre állítja be őt Feczkó Tamás vezetőedző, akkor biztosan gólt fog lőni.

– Fiatalkoromban szerepeltem utoljára csatárként, de érzem a kaput. Nem sokkal később így is történt, nekem pedig egyből bevillant az iménti mondatom, ráadásul a labdarúgó feladata az edzői utasítás végrehajtása, a csatár feladata pedig a gólszerzés. Az első fejes még fölé szállt, de amikor betaláltam, örömömben a kispadhoz futottam. Haris Tabakovic magas játékos, aki jól játssza meg a labdát, ezért nekem nem a sűrűben kellett küzdenem, hanem a lecsorgó labdára vártam. Amikor lefejelte a labdát, akkor mögöttem Gabi (Molnár Gábor –  a szerk.) szólt, hogy neki is jó, ezért arra gondoltam, rajta sincs védő, azaz nyugodtan lekezelhetem, van időm. Amikor pedig a lábamon volt a labda, akkor már “csak” a kapuba kellett lőni – emlékezett vissza góljára Egerszegi.

A Diósgyőrnek ebben a naptári évben két győzelem, két döntetlen, egy vereség a mérlege.

– Már-már a régi időket idézi a DVTK teljesítménye (a 2013/2014-es idényben 5. lett a csapat – a szerk.), a jelenlegi hatodik helyezés is ebbe az irányba mutat, régen álltunk a tabella első felében. Bízom benne, hogy az egész bajnoki évet tekintve sikerül egy lépcsőfokot feljebb lépni, és nem az utolsó fordulóban harcoljuk ki a bennmaradást, hanem sokkal korábban.

A DVTK-val szerepeltem már az Európa Liga selejtezőjében, nem lehet más vágyam, mint megismételni ezt, amit idén meg lehet alapozni.

Most azonban a következő mérkőzésekre kell figyelnünk, az élcsapatok ellen kell bebizonyítani, hogy valóban fejlődött a csapat az elmúlt időszakban – bizakodott a középpályás.