Szombaton két alkalommal, 11 és 13 órai kezdettel méri össze erejét Diósgyőrben a DVTK és a Kisvárda felkészülési mérkőzésen.

Az első találkozó első tizenöt percében a vendégek voltak aktívabbak, Gosztonyi, Karaszjuk, majd Lucas próbálkozott lövéssel, ám vagy célt tévesztettek, vagy egy diósgyőri védő tudott blokkolni, mígnem Viana lövésénél már kis híján gól született, de a kapufa megmentette a hazaiakat. A mérkőzésen egyébként nem volt teljes csend, hiszen a klubhonlapok beszámolói szerint

a stadionon kívül mintegy 30 diósgyőri ultra gyűlt össze, akiknek behallatszott a szurkolása.

A 25. percben megszületett a meccs első gólja, a kisvardafc.hu tudósítása azt írja, Lucas bal oldalról középre gurított, labdáját Karaszjuk lőtte kapura amely visszapattant hozzá, passzából Melnyik az ötös sarkáról lőtt gólt.

A szünet után beszorult a Kisvárda, sorra rúgta a szögleteket a Diósgyőr, ám Dombó eszén nem tudtak túljárni. A 72. percben Márkvárt lőtt jobbról jobbal, alig ment el a labda a hosszú alsó sarok mellett, majd a másik oldalon Bumba az ötösről pörgetett kapura, Danilovic nagy bravúrra tolta kapu mellé a labdát.

A 87. percben Márvkárt szabadrúgása 23 méterről, balról a keresztlécen csattant – ez volt a találkozó utolsó helyzete, Melnyik gólja győzelmet ért a vendégeknek.

Felkészülési mérkőzés, Diósgyőr

Diósgyőri VTK–Kisvárda 0-1 (Melnyik 25.)

DVTK: Danilovic – Orosz D., Polgár, Brkovic (Szűcs K., 70.), Vági – Márvárt, Iszlai – Hasani (Cortés, 46.), Molnár G., Kiss T. – Ivanovski.

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Protic – Lucas, Karaszjuk (Khymich, 72.) – Gosztonyi, Cukalasz, Bumba – Viana