Honlapunkon is beszámoltunk arról a múlt hét folyamán, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága hivatalosan is közzétette azoknak a kluboknak a listáját, amelyek megkapták többek között az NB I-es játékengedélyt a következő, 2019-2020-as idényre – az élvonalbeli csapatok közül első körben a Diósgyőr, a Haladás és a Mezőkövesd nem kapott licencet.

A csapatoknak a mai napig pótolni kellett a hiányzó dokumentumokat a Klublicenc Szabályzatnak megfelelően.

A boon.hu kérdésére Sántha Gergely, a DVTK labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. ügyvezetője, az előző napokban azt válaszolta az üggyel kapcsolatban, hogy

tőkehelyzet rendezésével függ össze az, ami dokumentum formájában nem került a licencadó bizottság elé.

A DVTK szurkolói oldala, az amigeleken.hu információja szerint Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata különböző csatornákon keresztül, közvetve és közvetlenül – ahogy tette eddig is – ebben az évben is támogatást biztosít a Diósgyőr FC Kft. részére, amit az idén 108.000.000,- forintban állapították meg.

A támogatást az önkormányzat a DVTK csapatának a következő bajnoki idényben történő NB I-es szerepléséhez nélkülözhetetlen licenc megtartásához biztosította, mellyel valószínűleg elhárulnak azok az akadályok, amik miatt első körben az MLSZ kifogást emelt.

Az MLSZ egyelőre hivatalosan nem erősítette meg, hogy az említett három csapat pótolta-e a hiányosságokat.