I.félidő:

A MOL Fehérvár szinte azonnal magához ragadta a kezdeményezést és bár egetverő iramban a hazaiak sem játszottak, végig veszélyesebbek voltak ellenfelüknél. A DVTK eközben szinte a kontrák lehetőségét is feladta pontatlan játékával, nem véletlenül nem védett a Vidi kapusa, Rockov egyszer sem az első játékrészben.

Annál több dolga volt viszont a diósgyőri Danilovicnak. A szerb hálóőr kisebb-nagyobb védéseivel, bravúrjaival sokáig tartotta a frontot, volt, hogy a felső léc segítette ki (a 14. percben, Zivzivadze fejesénél), de aztán a félidő hajrájára fordulva már ő is tehetetlen volt.

A 36. percben az igencsak aktív Funsho szépen adott be balról, a labda elsuhant a védők között, Nikolics pedig bevetődve a kapuba stukkolt, megszerezve 6. gólját az OTP Bank Liga-idényben – ráadásul a DVTK ellen is karrierje 6. találatát jegyezte (1-0).

Nem sokkal később pedig majdnem két gól lett a Vidi előnye, ekkor Nikolics volt az előkészítő (jobbról), lapos labdájáról azonban épphogy lemaradt a berobbanó Zivzivadze a kapu előtt.

Maradt a szünetre az 1-0 és a teljesen megérdemelt hazai vezetés.

II. félidő:

A fordulás után szinte minden úgy folytatódott, ahogyan az első játékrész befejeződött, rögtön volt egy újabb felső léce is a Vidinek, Funsho lövése nyomán. Az 58. percben Zivzivadze nyolc méterről lőhetett volna gólt, de a jobb alsó mellé trafált.

A 60. percben aztán olyan történt a pályán, ami addig egyszer sem: helyzetet alakított ki a DVTK. Előbb Rockov védte Max távoli lövését, majd Grozav 16 méterről a kapu mellé lőtte a kipattanót.

A 66. percben Nikolics indult meg a kapu felé, és ha passzolni is tudott volna, Nego ajtó-ablak helyzetben lőhetett volna. A csatár azonban túlságosan kiszámítható volt, így Hegedűs simán szerelni tudta.

A Vidi tehát akár el is dönthette volna a mérkőzést, ehelyett örülhetett, hogy nem lett 1-1 a 76. percben: Shestakov remekül ment el a jobb szélen, majd laposan centerezett is, Drazic lövését előbb blokkolták, de ismételt Hasani, ekkor pedig Rockov védett nagyot.

A 80. percben azonban már jött a második hazai gól. Bolla jó labdakihozata, majd Houri remek kiugratása után Nego került helyzetbe, de a magyar válogatott játékos önzetlenül Zivzivadzéhoz passzolt, aki két lépésről az üres kapuba lőtt (2-0).

Ezzel el is dőlt a találkozó, maradt azonban még egy értékesített Petrjak-büntető is végére. A Vidi 3-0-s sikerével fellépett a tabella 3. helyére (egy meccsel kevesebbet játszva a második Kisvárdánál), a DVTK pedig maradt a 9. pozícióban.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

MOL Fehérvár – DVTK 3-0 (Nikolics 36., Zivzivadze 80., Petrjak 91. – 11-esből)

A meccs krónikája percről percre itt! 

Fehérvár: Rockov – Musliu, Stopira, Fiola – Bolla, Nego, Alef (Rus, 84.), Houri, Funsho – Nikolics (Hangya, 71.), Zivzivadze (Petrjak, 84.)

DVTK: Danilović – Szűcs K., Karan, Hegedűs J. – Shestakov, Márkvárt, Max (Iszlai, 84.), Memolla (Vági, 68.) – Dražić, Ivanovski (Makrai, 84.), Grozav (Hasani, 68.)