Diósgyőrben a jelek szerint ugyanazt a logikát követik, mint amit a Haladásnál: új stadionhoz új edző jár. A ma kirúgott Bódog Tamásnak ugyanis nem lesz lehetősége felavatni a DVTK új létesítményét. A szakvezető egyébként pont a hétvégén beszélt arról, milyen nehéz helyzetben is vannak azáltal, hogy nem a saját stadionjukban játszanak hónapok óta, de bíznak majd az új létesítmény “lélektani” hatásában.

– Amiért idejöttem, amiben bíztam, az az, hogy van egy tömeg, egy közönség amelyik ott van a csapat mögött. Ott is van persze, nincs azzal gond, csak nem az a tíz-tizenkét ezer ember, amiben bíztam vagy amire számítottam.

Ha átadják a stadiont, az biztos lökést fog adni a csapatnak, mert a lelkesítő tömeg biztosan hozzáad valamit a csapat teljesítményhez. De pillanatnyilag nem tudom megmondani, milyen érzés lesz Diósgyőrben ennyi ember előtt játszani, mivel annak idején csak ellenfélként voltam ott

– mondta a DVTK menesztett szakvezetője szombaton a sajtótájékoztatón.

Nos, ma kiderült, hogy Bódog Tamásnak ez nem adatik meg. A Diósgyőr hétvégén még játszik egy idegenbeli találkozót Újpesten, majd felavatja új stadionját – egy új edzővel.

Ez lesz az NB I-es szezon második újonnan átadott stadionja egyébként, az előzőnél is hasonló volt a forgatókönyv. A Haladásnál ugyanezt lépték meg: Pacsi Bálint szeptember 10-én, egy Videotontól elszenvedett 3-1-es vereséggel mutatkozott be Szombathelyen. A Hali nyolc NB I-es bajnokin ötször kikapott vele, kétszer döntetlent játszott, és csak egyszer nyert (az Újpestet verte meg 1-0-ra). Ráadásul az NB III-as Tiszaújvárossal szemben a Magyar Kupából is kiesett. Pacsi így is majdnem részese lehetett a klub új stadionjának átadójának, mindössze néhány órát kellett volna „kihúznia”.

A Haladás konkrétan az Eszék elleni stadionavató napján menesztette őt, ráadásul éppen a tréner születésnapján, azaz duplán „rossz volt” az időzítés. Aznap este Vörös Csaba technikai vezető volt a megbízott edző, az együttes vele verte 3-1-re az Eszéket. A bajnokságban pedig már Michal Hipp ülhetett először kispadra az új arénában, ő a Ferencváros elleni győzelemmel mutatkozott be hazai pályán.