Péntek reggel hivatalossá vált, amiről honlapunk napokkal ezelőtt már előre jelzett:

távozott Mezőkövesdről Molnár Gábor, aki a DVTK-nál folytatja pályafutását

– jelentette be a mezőkövesdiek hivatalos oldala.

A 25 éves játékos 2014 nyarán igazolt Mezőkövesdre és már az első évben alapembere volt a sárga-kékeknek. A Merkantil Bank Ligában 24-szer lépett pályára kezdőként, öt alkalommal csereként, összesen 6 gólt szerzett. Egy évvel később az élvonalba feljutó gárdában 29 bajnoki találkozón kapott lehetőséget és szintén hatszor volt eredményes.

A támadóként és szélsőként is bevethető labdarúgó az élvonalban is jól teljesített, a 2016/17-es szezonban 8 gólt lőtt az OTP Bank Ligában. A következő évet a Puskás Akadémiánál töltötte, majd a 2018-19-es szezonban 5 mérkőzés után tért vissza Mezőkövedre, abban az idényben 9 találatot jegyzett a bajnokságban, melyből 8-at kövesdi színekben szerzett. Az őszi szezonban 7 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, négyszer kezdőként, valamint két Magyar Kupa találkozón szerepelt, utóbbi sorozatban egy gólt lőtt – összegezte eddigi pályafutását a kövesdi klubhonlap.

A DVTK hivatalos oldala megjegyzi, a miskolci születésű támadó játékjogát kivásárolta a klub a mezőkövesdiektől. A középpályás pénteken már Diósgyőrben edz.

– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Mezőkövesdnek a lehetőséget, hiszen ott lettem NB I.-es játékos és csodás éveket tölthettem náluk, ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy a két klub meg tudott egyezni egymással, nagy álmom volt, hogy egyszer Diósgyőrben focizhassak, gyermekkori álmom teljesült azzal, hogy diósgyőri labdarúgó lettem – nyilatkozta Molnár Gábor a dvtk.eu-nak. – Felemelő érzés lesz annak a csapatnak a mezében pályára lépni, aminek fiatal koromban a lelátóról szurkoltam. Egy borsodi focistának nem is lehet más a vágya, mint a Diósgyőr felnőtt csapata. Szeretnék hosszú távon is meghatározó játékosa lenni a DVTK-nak, mindent el fogok követni azért, hogy megháláljam a szurkolók, a szakmai stáb és a klubvezetés bizalmát, és hogy örömet szerezzek a DVTK nagy családjának. Alig várom már, hogy bemutatkozhassak.

– Molnár Gábor nem ismeretlen a számomra, hiszen két különböző klubban is voltam az edzője – tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Több poszton is bevethető, a támadózónában szélen és középen is feltalálja magát. Gólra törő labdarúgó és kedveli a váratlan megoldásokat. Már bizonyította az első osztályban, hogy egy kitűnő játékos. Bár korábban nem futballozott Diósgyőrben, ő is a régiónkból került ki, ezért bízunk benne, hogy hamar otthonra talál.