Sántha Gergely, a DVTK elnöke a hivatalos klubhonlapon nyilatkozott bővebben az elmúlt év eredményeiről és történéseiről, külön kitért a labdarúgó szereplésére és arra, mik a céljaik 2020-ban a pályán és azon kívül. Ebből idézünk az alábbiakban.

Mi jut eszébe a 2019-es évről:

Szurkolóként a hangulat, amikor focistáink 3-0-ra legyőzték az Újpestet a tavaszi idényzárón, vagy december 15-én a bajnoki címvédő Ferencváros elleni atmoszféra, annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk. Vezetőként pedig három fontos mérföldkő, amihez elérkeztünk 2019-ben. Ha időrendben haladunk, akkor az első az, hogy a tavalyi évben – az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) a támogatásával 

a nagy budapesti egyesületekhez hasonlóan kiemelt sportegyesület lett a DVTK, ezzel mi lettünk immáron nem csak a legnépszerűbb, hanem 2600 felnőtt és utánpótlás sportolóval a legnagyobb régiós sportklub is.

A klub életében kiemelt jelentőségű esemény volt, hogy a Double Pass belga tanácsadó intézet által készített jelentés alapján a DVTK Labdarúgó Akadémia bekerült az ország legjobb hat utánpótlás-nevelő műhelye közé. Többek között ennek az eredménynek, valamint az auditot követő sportszakmai és háttérmunkának köszönhetően sikerült szintén az EMMI-vel aláírnunk a 2019-es év végén a kiemelt akadémiai státuszt az elkövetkező 4 évre biztosító szerződést, ami az anyagi lehetőségeken felül nem csak komoly elismerés a klub történetében, hanem egy óriási lehetőség és hatalmas felelősség is számunkra – mondta a klubvezető a dvtk.eu-nak.

A DVTK focicsapatának szerepléséről:

A tavalyi évben az egész mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapatával sikerült kiharcolnunk az első osztályban maradást, de sajnos az a fejlődés, ami tavasszal elindult, az ősszel már nem folytatódott megfelelően, ezért változtattunk a szakmai stáb összetételén.
Fezckó Tamás kinevezése jó döntésnek bizonyult, a csapat hamar visszanyerte a közönség bizalmát és egyre jobb játékkal örvendezteti meg a szurkolókat. Kis szerencsével – ha nincs a PAFC elleni utolsó percben bekapott gól, vagy ha Debrecenből elhozunk legalább egy pontot – akár előrébb is állhatnánk a tabellán, de összességében nem vagyok elégedetlen a látottakkal. Benczés Miklós, sportigazgató pedig jelenleg is azon dolgozik, hogy a szakmai stáb elképzelései alapján megerősítse a keretet, ehhez a klubvezetés részéről igyekszünk a feltételeket biztosítani.

Ha minden a terveink szerint alakul, akkor elérhetjük, hogy az év végére stabil középcsapat lesz a DVTK, és bár tudjuk, hogy a többi klub sem fog a babérjain üldögélni, a következő bajnoki évben szeretnénk még merészebb álmokat szövögetni.

A 2020-as tervekről:

Mindenekelőtt szeretnénk méltóképpen megünnepelni a klub alapításának 110 éves évfordulóját. Bár hivatalosan február 6-án ünnepeljük az évfordulót, egész évben készülünk különböző meglepetésekkel. A már meglévő infrastruktúránk az idei évben is tovább bővül. A multifunkciós sportcsarnok építése a terveknek megfelelően halad, ha minden jól megy, az idei esztendő végén át is tudjuk majd adni.Hamarosan elkészülnek az egri és a salgótarjáni labdarúgás utánpótlását teljes körűen kiszolgáló edzőközpontok, és a diósgyőri edzőközpontban is fel fogunk avatni két új füves edzőpályát. Nem sok időnk lesz a pihenésre 2020-ban sem. Újult erővel, 110 év erejével kezdtük el az évet. Ha minden tervünk sikerül, akkor sok örömet fogunk majd szerezni a DVTK szurkolóinak, tulajdonosainak és partnereinek.

Magyar kiszemeltje van a Diósgyőrnek, elutazott a csapattal – hazai átigazolási hírek