Vernes Richárd a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, majd a Honvédban lett élvonalbeli labdarúgó. 2012-ben játszott az Európa Liga selejtezőjében is, ahol az albán Flamurtari Vlorë ellen hazai pályán és idegenben is betalált. Négy idény után az ausztrál A-league-ben szereplő Central Coast Mariners, majd a Paksi FC csapatának adták kölcsön. Vernes tavaly nyáron Zalaegerszegre igazolt, ahol 33 tétmeccsen játszott, 14 gólt szerzett – olvasható a DVTK hivatalos honlapján.

A korábbi utánpótlás válogatott középpályás hétfőn átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, aláírta a szerződését, kedden pedig csatlakozik új társaihoz.

Nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe szerződtem, és rendkívül motiváltan érkeztem. Szeretném jó játékkal meghálálni a bizalmat, és szeretnék szép sikereket elérni.

Amikor a régi Diósgyőri Stadionban ellenfélként léptem pályára, és a szurkolótábor rázendített, minden alkalommal libabőrös lettem. Az előző szezonban Zalaegerszegen játszottam, ahol volt két diósgyőri kötődésű csapattársam, akik állandóan ódákat zengtek nekem.

Ráadásul az egyik legjobb barátom, Ugrai Roland is elmondta, milyen nagyszerű klubhoz kerülök, ezért nem sokat gondolkodtam rajta, hogy ide igazoljak-e vagy sem.

Köztudott, hogy ha jól megy a csapatnak, akkor ez a csodálatos aréna hétről-hétre megtelik, és garantált a jó hangulat. Ezért fogok dolgozni, és ha sikerül, akkor itt tényleg futballistának érezhetem majd magam – nyilatkozta szerződése aláírását követően Vernes.

Négy játékost igazolt az NB II-es csapat, külföldről vették meg az MTK középpályását – hazai átigazolási hírek