“Nagyon sokat veszít a magyar foci, ha a Diósgyőr kiesik”

Mint ismert, a Diósgyőr 4-0-ra kikapott a Ferencváros otthonában, és ezzel a 32 forduló elteltével a tabella utolsó helyén állnak. A találkozót a helyszínen tekintette meg az ukrán Dinamo Kijev magyar válogatott hátvédje, Kádár Tamás, aki 2013 és 2015 között a diósgyőriek játékosa volt.  A 28 éves védő szerint a játékosokon nem látszik a küzdeni akarás, és az sem, hogy szeretnének megragadni az élvonalban.

Sajnálom Fernandót, hiszen nagyon jól ismerem, barátok is vagyunk és nem mellesleg együtt is játszottunk. Most, hogy látjuk a többi eredményt a fordulóból, és utolsó helyen vannak, aggasztó. Főleg annak tudatában, hogy a jövő héten a Videotonnal játszanak – kezdte Kádár Tamás a csakfoci.hu-nak.

A legnagyobb probléma az, hogy nem látom a tüzet a játékosok szemében. Nem az edzőn múlik, hogy a játékos akar, vagy sem, illetve belemegy a párharcokba, vagy sem.

Fernando szerintem jó munkát végez, függetlenül attól, hogy nincs eredmény. Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, nem is akarom őket nagyon bírálni, mivel nem látom őket nap mint nap.

A válogatott védő a szurkolókra is kitért, aki szerint többet érdemelnének.

Minden elismerésem a szurkolók előtt, akik a csapatot Miskolcról elkísérték Pestre, és 180 kilométert utaztak. Most is látható volt a lefújás után, hogy tombolnak, ami egy ilyen helyzetben nem jellemző. Ezek az emberek egész évben végig a csapat mellett voltak, még akkor is, amikor Debrecenbe játszottak.

Nagyon sokat veszít a magyar labdarúgás, ha a diósgyőri klub kiesik, mert Miskolcon van a legjobb szurkolótábor Magyarországon.

– tette hozzá Kádár.

Fernando: “Nyilván jobban kell dolgozni a csapattal”

Az utóbbi hetek gyenge eredményeiről a vezetőedzőt, Fernando Fernándezt is megkérdeztük.

Természetesen mindenki felelős ebben a helyzetben, hiszen ha egy csapattal dolgozol, az edzői és a szakmai stáb felelőssége ugyanúgy megvan. Most ezek a problémák kijöttek. Nyilván jobban kell dolgozni a csapattal, hogy ezek javuljanak. A meccsnap viszont a játékosoké, hiszen ők futnak ki a pályára. Vannak jó képességű játékosaink, de sokkal többet kell mutatniuk. – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Fernando Fernández a csakfoci.hu-nak.

A Diósgyőr a bajnokságban 32 forduló 33 pontot gyűjtött, és az utolsó helyen áll a tabellán, két pontra a bentmaradást jelentő 10. helytől.

LENKÓ PATRIK

Fradi: “Kicsit túlzó a 4-0”, Oenning: “A játékosok a határaikat feszegették” – így látták az edzők