TABELLA: Az NB I állása itt!

Sokáig szívósan, nagyon akarva és nem is veszélytelenül futballozott a kiesőhelyen álló Diósgyőr, amely nem adta meg könnyen magát a címvédő Vidinek.

Az első félidő elején kétszer is veszélyeztettek a hazaiak. A 8. percben, egy bal oldali szöglet után Brkovic Juhászt megelőzve fejelt a léc fölé közelről. Négy perccel később aztán Márkvárt tisztán vehette át a labdát a 16-oson belül, majd 12 méterről, ballal tüzelt is, de Tujvelnek nem okozott gondot a nem túl erős kísérlet.

A Vidi fokozatosan vette át aztán az irányítást, de a kapura sokáig csak Huszti jelentett veszélyt. A 18. percben, eltört kísérleténél még az “ennyit tudsz” zúgott neki a DVTK-táborból, de a rutinos középpályás vezetésével egyre inkább dominálni kezdett a Vidi. Huszti távoli lövései és szögletei is magukban hordozták a veszélyt, de a 70. percig várni kellett a gólra.

Ekkor Pátkai bepörgetett labdáját Huszti fejjel-testtel sodorta közelről a kapuba (0-1).

A gól érezhetően megtörte a DVTK-t, egészen a hajráig nem jutottak el a kapuig sem, közben a Vidi két-három olyan helyzetet is kialakított, amiből eldönthette volna végleg a találkozót.

A végére is maradtak így izgalmak: a 88. percben Hasani Vinícius belépőjénél esett el a büntetőterületen belül, heves reklamálás követte az esetet, de a 11-es nem jött, helyette szögletet ítélt Pintér játékvezető. Nagyjából egy perccel később Makrai lövését bravúrral védte Tujvel, majd a kipattanóra érkező Bacsa pörgetése is elakadt a kapusban. Így maradt a 0-1, a Vidi egy meccsel kevesebbet játszva is feljött a 3. helyre a tabellán.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

DVTK – MOL Vidi FC 0-1 (Huszti 70.) – a meccs krónikája percről percre itt!

Diósgyőr: Rados – Sesztakov, Karan, Brkovic, Juhar – Márkvárt, Mazalovic (Tóth B., 73.), Tajti – Makrai, Mihajlovic (Hasani, 65.), Vernes (Bacsa, 53.)

Vidi: Tujvel – Fiola (Milanov, 64.), Vinícius, Juhász, Stopira – Nego, Pátkai, Kovács I. (Hodzic, 53.), Hadzic, Huszti – Scepovic (Nikolov, 81.)