Hivatalos oldalán jelentette be a Diósgyőri VTK a legutóbb a DVSC-ben játszó 24 éves csatár, Haris Tabakovic leigazolását. A svájci-bosnyák labdarúgó kedden átesett az ilyenkor szokásos alapos orvosi vizsgálatokon, szerdán pedig aláírták a felek a szerződést.

Tabakovic 2017 augusztusában igazolt Debrecenbe, ahol 20 mérkőzésen 12 gólt termelt, és ezzel a góllövőlista 7. helyén végzett – korábban megfordult a svájci FC Wil, a Grasshoppers csapatainál is. Tavasszal, amikor csúcsformába lendült, négyszer duplázott. A DVTK szurkolói is biztosan jól megjegyezték a nevét, hiszen az első körben egy, a harmadik körben két gólt szerzett az egymás elleni mérkőzésen – írja a dvtk.eu.

Régóta keresünk egy igazi befejező csatárt, mert azt mindenki láthatta, hogy az előző évben hiányzott egy ilyen támadó a keretből – nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Haris Tabaković kifejezetten gólerős, a 16-oson belül fejjel és lábbal is veszélyes, ahogy azt Debrecenben egy idény alatt szerzett 12 gólja is bizonyította. A szerződés aláírása előtt ilyenkor szokásos módon alapos orvosi vizsgálaton esett át, külön figyeltek az orvosi stáb tagjai a térdére, ami teljesen rendbe jött. A hírek is ezt támasztják alá, a tavasz második felében együtt készült csapatával, egyszer pályára is lépett a DVSC tartalékban.  Sok sikert és sok gólt kívánok neki Diósgyőrben!

Nagyon örültem a DVTK megkeresésének, és boldog vagyok, hogy itt folytathatom a pályafutásomat – mondta Haris Tabaković. – Egy súlyos sérülés miatt sokat kihagytam, de újra egészséges vagyok, és márciustól folyamatosan teljes értékű munkát végzek. A nyaralást követően már elkezdtem az egyéni edzéseket, hogy a felkészülés kezdetére tökéletes állapotban tudjak csatlakozni új csapatomhoz. Lejár a szerződésem Debrecenben, és Diósgyőrből régóta érdeklődnek utánam, én pedig elfogadtam az ajánlatot. Ismerem az országot, ismerem a bajnokságot, ráadásul a DVTK-ról csupa szép emléket őrzök: három szép gólt szereztem az egymás elleni mérkőzéseken, de megmaradt az is, milyen sok szurkoló kísérte el a csapatot mindkétszer Debrecenbe. Mielőtt aláírtam volna a szerződést, láttam az edzőközpontot és a csodálatos stadiont, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam. Mindenekelőtt játszani szeretnék, és ott folytatni, ahol egy éve abbahagytam: gólokkal segíteni a csapatom. Amennyiben ez megvalósul, akkor meggyőződésem, hogy nagyobb célokért küzdhetünk, mint az előző évben.

Az MTK távozó légiósát NB I-es csapat vinné, Kleinheisler váltása nem téma – hazai átigazolási hírek