Szerdán délelőtt hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu hétfőn elsőként jelzett: a Diósgyőrtől távozó Fernando Fernández utódja Feczkó Tamás lett és megerősítést nyert, hogy az egyik segítője, Miskei Attila lesz  Pacsi Bálint mellett.

A legutóbb az MTK Budapestnél dolgozó edző szerdai, bemutatkozó sajtótájékoztatóján kiemelte, pályafutása legnagyobb kihívását jelenti, hogy elvállalta a Diósgyőr irányítását.

Engem a kihívások éltetnek, és a DVTK a legnagyobb kihívás, amivel eddigi pályafutásom során találkoztam – kezdte Feczkó Tamás, a DVTK új vezetőedzője. – Számomra ez egy óriási előrelépés, hiszen a legnépszerűbb és a legnagyobb vidéki klubnak lehetek a vezetőedzője. Nagy megtiszteltetés, de még nagyobb felelősség. Most az a legfontosabb, hogy a közönséget vissza tudjuk csalogatni, és minél több közös győzelmet éljünk át együtt. A legnagyobb egyéni célom, hogy újra megteljenek ennek a csodálatos stadionnak a lelátói.

Diósgyőrben véleményem szerint remek szakemberek dolgoztak, a nagy része marad is a stábban. Két pályaedzőt azonban hozok magammal, Pacsi Bálintot és Miskei Attilát. Bálint a Szombathelyi Haladásnál akadémiai vezető és vezetőedző is volt, Attila pedig nagyon sok NB II-es csapatnál dolgozott vezetőedzőként.

Én vagyok a kirakatban, de közösen dolgozunk, a siker ugyanúgy a stábé is.

A 41 éves tréner hozzátette, a legnépszerűbb és a legnagyobb vidéki klubnál lett vezetőedző, ami nagy megtiszteltetés, de még nagyobb felelősség. Megítélése szerint most az a legfontosabb, hogy a közönséget visszacsalogassák, és minél több győzelmet éljenek át közösen.

A csapatnak és nekem is be kell bizonyítani, hogy a szurkolóknak érdemes lesz kilátogatni a mérkőzéseinkre, mert a labdarúgás elsősorban a szurkolókért van. Nélkülük nem ugyanolyan. Ez a szurkolótábor az országban párját ritkítja.

Azt szeretném, ha ez a diósgyőri katlan olyan lenne, mint a régi, ahol mindig tombol a lelátó, a vendégjátékosok lába pedig megremeg, ha kifutnak a gyepre.

Nekünk nem marad más, mint hogy feltúrjuk a pályát, és kínkeservesen megnyerjük a mérkőzéseket, ha kell, akkor a 90. percben, de ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a szurkolók végig mellettünk álljanak.

Végül hozzátette, lesznek játékosmozgások a Diósgyőr háza táján.

Őszintének kell lenni, a keret ráncfelvarrásra szorul. Vannak hiányposztok, a tulajdonos úr biztosított arról, hogy ezeket lyukakat be tudjuk tölteni. Folyamatban vannak a tárgyalások, Rui Pedro is ennek köszönhetően érkezett Diósgyőrbe, de várhatók további játékosok is. A következő hetekben mérkőzéseket kell nyernünk, de ehhez először a stabilitást kell megteremteni, elengedhetetlen, hogy kapott gól nélkül tudjuk hozni a meccseket. Ha ez megvan, akkor az már fél siker – idézte a szakember szavait a dvtk.eu.

A Diósgyőr új stábja

Feczkó Tamás vezetőedző, Pacsi Bálint másodedző, Miskei Attila másodedző, Andrusch József kapusedző, Dobos Attila erőnléti edző, Barney Lord erőnléti edző, Szalóczy Dávid videoelemző, dr. Forgács Alfréd csapatorvos, Hajba Ferenc masszőr, Járosi András fizioterapeuta, Lukács Dániel fizioterapeuta, Erdélyi Péter korrektív tréner

Antonio Muñoz másodedző távozott Diósgyőrből.

Bejelentették a DVTK új vezetőedzőjét: “Most az a legfontosabb, hogy a közönséget vissza tudjuk csalogatni”