Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a Diósgyőr vezetőedzője, Feczkó Tamás két bajnokira szóló eltiltást kapott, miután a Honvéd elleni bajnoki hosszabbításában kiállította Pintér Csaba játékvezető. Így csak a lelátóról nézheti az Újpest elleni találkozót.

Elismerem, hogy hibáztam, megérdemlem a büntetést, de a két találkozóra szóló eltiltást nagyon soknak tartom.

Csalódott vagyok, mert az MLSZ Fegyelmi Bizottságának a videós bizonyítékok is kevésnek bizonyultak, nem mérsékelték a büntetést. Biztosan nehezen élem majd meg a szombat estét, de szerencsére ezúttal sem én, hanem a játékosok lesznek a főszereplők.

A lényeg, hogy a fiúk betartsák, amit kértünk tőlük, és akkor boldogan térhetünk haza – kezdte Feczkó Tamás a dvtk.eu-nak.

Az MLSZ Fegyelmi Szabályzata kimondja: “Az eltiltás alatt álló sportszakember a kispadon és a játéktéren tartózkodókkal semmilyen formában nem érintkezhet a mérkőzés hivatalos kezdési időpontját megelőző 45 perctől – a szünetet is beleértve – a mérkőzés végét követő 30 percig, mely időtartam alatt sem a játéktérre, sem az öltözőépületbe nem léphet be. A mérkőzés alatt úgy kell elhelyezkednie, hogy a kispad 20 m-es körzetén belül nem tartózkodhat”.

A felkészülés a szokásos mederben haladt, ezt nem érintette az eltiltás, viszont magán a mérkőzésen csak nézőként vehetek részt. Pacsi Bálint tapasztalt szakember, irányított élvonalbeli csapatot is, nem kell külön felkészíteni erre a feladatra, persze alaposan átbeszéltünk mindent. Kívánom neki, hogy győztes mérkőzésen debütáljon a DVTK kispadján! – árulta el a 42 éves szakember, aki hozzátette, Florent Hasani a koszovói, Szabó Bence és – megbetegedéséig – Szűcs Kornél az U21-es válogatottal készült, míg a többiek Miskolcon dolgoztak volna, ha nem szól közbe az élet, és emiatt nem marad el a Topolya elleni felkészülési mérkőzés.

A bajnoki szünetben néha futsaledzésen éreztem magam, mert sérülés és betegség miatt időnként nagyon kevesen tudtak megjelenni.

Abban azonban biztos vagyok, hogy aki vállalni tudja a játékot, az utolsó leheletéig mindent megtesz a sikerért. A cserék tervezésekor viszont azt is be kell kalkulálni, hogy lesznek olyanok, akik a kihagyott edzések miatt nem bírják végig a 90 percet – jelentette ki, majd a legutóbb 4-4-re végződő Újpest elleni találkozóra is kitért.

A közönségszórakoztató 4-4-es eredményt nem tudom garantálni, de valóban két hasonló csapat találkozik. Örülnék, ha négy gólt szereznénk, de kulcsfontosságú lesz, hogy megakadályozzuk a gólratörően támadó, a legutóbbi két mérkőzésen összesen hat gólt szerző Újpest kísérleteit.

Rajta kívül Mirko Ivanovski kiállítást, Dejan Karan öt sárga lapot követő eltiltás miatt nem játszhat a lila-fehérek ellen.