Nem csak az öt gól, de a négy, hajrábeli piros lap miatt is emlékezetes marad a DVTK II és a Monor harmadosztályú bajnokija (3-2) az NB III Keleti csoportjában, Tiszaújvárosban.

A vendégek végig kőkemény belépői miatt a hazaiaknál is elszakadt egy idő után a cérna, és egy tömegjelenetet követően, a 89. percben a hazaiaktól a gólt is szerző Boros, a vendégektől pedig Sárközi jutott a kiállítás sorsára, páros kiállítással próbálta nyugtatni a kedélyeket Bana játékvezető.

De ezzel még nem volt vége: a 93. és a 94. percben aztán előbb egy könyökös villant, majd volt “némi” reklamálás is, ekkor Urbán és Miholics is piros lapot kapott a vendégektől.

 

Hogy mennyire feszült is volt a találkozó, akkor a diósgyőri második csapat edzőjének, Sütő Szilárdnak a nyilatkozata is árulkodik.

Mint ismert, a héten elhunyt az FC Tiszaújváros elnöke, Együd András, ezért mindenekelőtt szeretném a klub nevében részvétünket nyilvánítani a Tiszaújvárosnak és az elnök úr családjának. A mérkőzéssel kapcsolatban annyit szeretnék elmondani, hogy amikor az első fordulóban Monoron játszottunk, akkor egy gyenge ifi csapatnak titulált minket a monori stáb és a monori játékosok, azóta eltelt 17 forduló és a játékosaim szerették volna megmutatni, hogy férfiak váltak belőlük. Szerencsére ez sikerült is, és a csoport egyik legjobb csapata ellen tudtunk egy tüzes mérkőzésen győzelmet aratni. A sikerünk teljesen megérdemelt, remélem most már Monoron is megtanulják a DVTK nevét. A csapatnak gratulálni szeretnék, mert egy jégpáncéllal borított pályán, néha a testi épségüket is veszélyeztetve nyerték meg ezt a mérkőzést. Végezetül szeretném megköszönni a szakmai stábnak és a játékosoknak is az egész éves munkáját, a szurkolóinknak pedig a kitartó támogatásukat, hiszen a hideg és a távolság ellenére, ma is sokan elkísértek minket – mondta a tréner a dvtk.eu-nak.

A találkozót egyébként Griffiths 77. percben esett találata döntötte el, a tabella második helyén álló monoriak 0-1 és 1-2 után is egyenlíteni tudtak.