A DVTK is megkezdte a felkészülést a bajnokság január 25-én rajtoló tavaszi szezonjára, és ahogyan arról korábban beszámoltunk, az első edzés előtti sajtótájékoztatón Feczkó Tamás vezetőedző bejelentette, hogy Bacsa Patrik, Szabó Bence, Tóth Barnabás és Zsolnai Richárd is kölcsönben folytatja pályafutását.

– Tavaly négy hét volt a felkészülési időszak, most három – idézi a DVTK vezetőedzőjét a klubhonlap. – Mi olyan program alapján dolgozunk, hogy ez nem okozhat problémát. Amikor megérkeztem, hat játékosnak megköszöntem az eddigi munkáját, most négyet kölcsönadunk,

ez tíz, és eddig négy érkezett, ezért azon vagyunk, hogy minőségileg javuljon a keret állapota.

Hysen Memolla már decemberben aláírta a szerződését, így velünk kezdi meg a felkészülést, ő az első igazolásunk. A fiatalok közül Farkas Marcell, Szűcs Kornél és Zsiga Máté is felkerültek az első csapat keretéhez. A korábban sérüléssel bajlódó Joachim Adukor szintén a csapattal készül már. Egyetlen sérültünk van, Makrai Gábor, aki jelenleg Belgrádban egy helyi térdspecialistánál készül, bízunk benne, hogy sikeresen. A szakember azt ígérte, hogy hat hét alatt rendbe rakja, de ha ez nyolc hét lesz, akkor sem leszünk elégedetlenek.

Feczkó hozzátette, a céljuk az, hogy minél sikeresebben tudjanak szerepelni a tavaszi szezonban, és ne kelljen az utolsó fordulóig izgulni, mint ahogy az elmúlt három évben történt, sőt, szeretnének még előrébb végezni a bajnokságban annál, ahol éppen most állnak.

– Szeretnénk az utolsó mérkőzés hangulatát átmenteni a tavaszi meccsekre, hiszen olyan hangulatban tudtunk mérkőzést játszani,

ami magyar pályán nagyon ritka, de Diósgyőrben ez mindig alap.

Ezért én nagyon örülnénk annak, ha a csapat eredményei miatt a szurkolók tavasszal is ilyen szép számban látogatnának ki a mérkőzéseinkre és úgy tudnának boldogan távozni, hogy győztes meccsek is vannak, nem csak egy félidei jó játék, mint a Ferencváros ellen legutóbb. Ennek érdekében mindent el fogunk követni – mondta a DVTK vezetőedzője.