A DVTK hivatalos oldala közönségszavazást írt ki az őszi szezon legszebb diósgyőri találatának kiválasztására. Az egy hétig tartó voksoláson a legjobbnak Rui Pedro Mezőkövesd elleni 93. perces győztes gólja bizonyult. A nyáron a Ferencvárostól szerződtetett portugál középpályás a dvtk.eu-nak idézte fel a döntő pillanatot.

– Amikor Pepe (Bacsa Patrik – a szerk.) elém pöckölte a labdát, bemutattam egy lövőcselt, mert nem akartam, hogy a csúszós pályán elakadjon a labda egy bevetődő védőben. Utána lekezeltem, és még mindig vártam egy kicsit, hogy szétnyíljanak a védők. Az eredeti tervem szerint is a rövid alsó sarkot akartam megcélozni, de őszintén szólva kicsit nagyobb erővel. Amikor láttam, hogy a lövéssel annyira sikerült meglepni a kapust, hogy el sem vetődik, akkor már tudtam, gól lesz belőle. Nem számít, hogy kiszakad-e a háló, csak az a lényeg, áthaladjon a gólvonalon a labda. – nyilatkozta Rui Pedro, majd hozzátette, egy mesterhármas sem jelentett volna nagyobb örömöt neki, mint a három pont a megyei rangadón.

A szavazáson Szergej Sesztakov Honvéd elleni győztes gólja lett a második, míg a képzeletbeli bronzérmet Bacsa Patrik Fehérvár ellen szerzett találata nyerte el.

Rui Pedro gólja a Mezőkövesd ellen