Az izraeli Sport1 számolt be arról, hogy Asmir Suljic bő két év után visszatérhet a magyar labdarúgásba.

A portál úgy tudja, hogy 2,5 évre szóló szerződés-ajánlatot kapott a DVTK-tól és állítólag már közölte is hozzá közel állókkal, hogy szívesen visszatérne az NB I-be, ahol a sereghajtó, de nagy átalakuláson áteső diósgyőriek játékosa lenne.

Suljic korábban, a magyar élvonalban összesen 108 mérkőzésen 9 gólt és 35 gólpasszt jegyzett 2013 és 2018 között, és felmerült annak a lehetősége is, hogy a magyar válogatottban szerepeljen majd. Az állampolgárságot is kapó bosnyák szélső magyarországi távozása is viharosra sikerült 2018 nyarán: tavasszal az akkori Videoton második csapatához került, majd új klubjával, a Wisla Krakkóval szerződést bontott, ugyanis a csőd szélén álló csapat nem tudta végül megadni azt a fizetést a támadónak, amiben előzetesen megállapodtak.

A 28 éves futballista 2013-ban került Újpestre, a lilákkal Magyar Kupa-győztes lett, majd 2015 nyarán a Videotonhoz igazolt, ahol magyar bajnoknak is mondhatta magát.

Magyarországi távozása óta a szlovén Olimpija Ljubljana, a lengyel Zagłębie Lubin és a már említett Maccabi Petah Tikva légiósa volt a 29 éves, Újpesten “Pumuklinak” is becézett futballista. A lengyelekhez 2019 decemberében került, de alig három hónapot és 47 percnyi játéklehetőséget követően szerződést bontott az élvonalbeli klubbal, de hiába tért volna ekkor vissza Szlovéniába, ez végül nem jött össze.

Ezután szerződtette a Maccabi tavaly nyáron, ahol 14 bajnokin 1 gólpassz fűződött a nevéhez, viszonylag sok lehetőséget kapott edzőjétől, de az izraeli lap szerit nem igazán tudott kiemelkedni csapatából.