A csapat az augusztus 3-i rajtot megelőzően már a jövő hétvégén edzőmeccset játszik, az Európa Ligában induló DVSC ellen Pallagon, majd ezt követően a Békéscsabával, a szlovák Podbrezovával és a Popráddal, a Soroksárral, a Kisvárdával, az Újpesttel, valamint a Váccal is megmérkőznek a felkészülés jegyében.

A tavalyi bennmaradás és a keret átalakítása után idén egyértelműen a középmezőny a célunk . És van egy álmunk: a középmezőny elején szeretnénk végezni. Ehhez szükséges néhány új játékost leigazolása, de legfontosabb feladatunk, hogy a tavalyi átalakítás után a keretet egyben tartsuk – mondta Ifjabb Tajti József, a DVTK sportigazgatója.

Ezt a bajnokságot máshonnan kezdjük, mint az előzőt, onnan kell folytatni, ahol az előző sorozatot zártuk.

Ezúttal is realistának kell lenni, számomra az a legfontosabb cél, hogy megnyerjük az első találkozót. A játékosoktól azt várom, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak, mint az előző bajnokság második felében, és akkor idén nem csak a bennmaradásért kell küzdenünk, hanem előrébb is végezhetünk.

Azonban az elmúlt években megtapasztaltuk, hogy a 12 csapatos mezőnyben igen kemény a harc, pár győzelemmel utol lehet érni az élbolyt, míg néhány vereséggel le lehet csúszni a tabella aljára – fogalmazott Fernando Fernández vezetőedző.

Ketten érkeztek, ketten távoztak

Az érkezőknél már korábban eldőlt, hogy a 22 éves bal oldali középpályás, Zsolnai Richárd a Vác FC-től érkezik, aki a mögöttünk hagyott idényben az NB II-ben 35 tétmeccsen játszott és 11 gólt szerzett. A másik új szerzemény a svájci és bosnyák állampolgárságú Haris Tabakovic, aki a DVSC-t erősítette A 25 éves támadó tavaly nyáron az egyik edzőmeccsen keresztszalag-szakadást szenvedett, emiatt az előző kiírásban az élvonalban nem játszott, csak a DVSC tartalék csapatában egy megye I-es bajnokin lépett pályára.

A távozóknál a magyar állampolgársággal is rendelkező Ivan Rados neve szerepel, aki 9,5 éven át volt a diósgyőriek játékosa, az NB II-ben szereplő Vasasban folytatja pályafutását. A másik távozó a 29 éves védekező középpályás Tomislav Mazalovic, aki összesen 14 bajnoki meccsen, 737 percnyi bizonyítási lehetőséget kapott.

Újabb távozók és érkezők?

A boon.hu megemlíti, hogy a 22 éves középpályás, Florent Hasani a júniusi Európa-bajnoki selejtezők idején a felnőtt koszovói válogatottal készült – bár pályára nem lépett – a focival töltött plusz napjai miatt valószínűleg csak később érkezik meg Diósgyőrbe. Értesüléseik szerint Hasani iránt vannak érdeklődők, a szerződése jövő nyáron járna le a DVTK-nál, és most úgy távozhatna, hogy pénzt is kaphatna érte a klub.

Kérdéses, hogy a tavalyi évadban a DVTK-ban kölcsönben szerepelt két labdarúgó visszatér-e: Szabó Bence, aki a MOL Vidi FC-től érkezett és Prosser Dániel, aki a Puskás Akadémia játékosa – mindkét játékos esetében ennek a hónapnak a végén lejár a kölcsönadási szerződése. A boon.hu információi szerint utóbbi játékost mindenképpen szeretné megtartani a DVTK. Kérdés, sikerül-e ez ügyben korábbi klubjával megállapodnia Tajti József sportigazgatónak.

Ami pedig a lehetséges érkezőket illeti: A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy a Puskás Akadémia 30 éves, korábbi szerb utánpótlás-válogatott kapusát, Branislav Danilovicot szerződtetné a Diósgyőr. Úgy tudjuk, közel is állnak a megegyezéshez a felek. Mellette a Honvéd brazil csatárának, Danilonak a nevét is emlegetik futballberkekben. Legújabban pedig a jobb oldali védő Vági Andrásét is, aki néhány napja, Tomiszláv Szivics edző Paksra történt szerződtetése után bontott szerződést a tolnaiakkal.