A Diósgyőr sportigazgatójával, Benczés Miklóssal közölt interjút a boon.hu, melyben a szakember több érdekes részletet is elárult a borsodi klub átigazolási koncepciójával kapcsolatban. Benczés kitért a napokban az MTK-hoz távozó Okuka esetére is.

Nyáron többségében magyar labdarúgók távoztak, olyanok, akik nem akartak hosszabbítani, vagy pedig olyan feltételekkel álltak elő, aminek a teljesítése klubunk számára nem volt vállalható. Így aztán az átigazolási időszak kezdetén az látszódott, hogy ha a Magyar Labdarúgó Szövetség pénzzel erősen ösztönzött ajánlását be akarjuk tartani a külföldiek szerepeltetésére vonatkozóan, akkor lesznek, lehetnek olyan posztok, amelyen a csapatba kerülésért vívott harcban a légiósok háttérbe szorulhatnak. A játékospiacon a magyar labdarúgók tekintetében nem minden poszton volt kínálat, de mivel jobb oldali védőben volt lehetőség az erősítésre, így a válogatottban is szerepelt Lázár Pál szerződtetése mellett döntöttünk. És mivel mi nem indultunk nemzetközi kupában, mint például az MTK, akik minden meccsükön 5 légióst szerepeltethetnek, nekünk a mérkőzések többségén csak három külföldi pályára küldésére van lehetőségünk. Ezért jeleztük Drazen Okukának és a menedzserének, hogy mivel Lázár mellett a saját nevelésű Eperjesi is a keret tagja jobb oldali védőként, nem biztos, hogy a következő időszakban számára megfelelő mennyiségű játéklehetőséget tudunk biztosítani. Megértették a helyzetet, Okuka profi módon kezelte mindezt, mindent megtett változatlanul a csapatba kerülésért, és ezt a szakvezetés méltányolta is, de közben klubot kerestek és találtak. Befutott az MTK ajánlata, mi pénzt kaptunk a jobb oldali védőért, ő pedig az új klubjában nagyobb eséllyel küzdhet a csapatba kerülésért.

 

Benczés arról is szót ejtett, miért hiúsult meg a DVTK-val szóba hozott Vanczák Vilmos megszerzése.

Vanczákkal június elején próbáltam felvenni a kapcsolatot, de az ő részéről visszajelzést csak egy hete kaptam. Vagyis több mint két hónap után sikerült szót váltanunk, ám a telefonon lefolytatott beszélgetés döntő része nem a DVTK-val, hanem sokkal inkább a magyar viszonyokkal, lehetőségekkel volt kapcsolatos. És ez ügyben nincs is, nem is volt tovább, a személyes találkozóig nem jutottunk el. Vanczák Vilmos pályafutása ugyan innen indult, de tudtommal a felesége Budapesthez kötődik, ezért Pest megyében építkeztek, így nem meglepő, hogy olyan helyet, csapatot választott magának, a Puskás Akadémiát, amit viszonylag rövid idő alatt elérhet majd új, magyarországi lakhelyéről.

Egy nagy dobásra azonban van még esélye a Diósgyőrnek, továbbra sem mondtak le a klubnál korábban kölcsönben futballozó Novothny Soma megszerzéséről.

Az első bajnokink előtt is találkoztam vele, és nekem akkor is azt mondta, hogy nagyon sok minden szólt amellett, hogy maradjon, mert szeretett itt játszani. Azóta is kapcsolatban vagyunk vele és az ügynökével, de nagyon különleges helyzetben van most a játékos, és még nyitott kérdés az ő jelene, jövője, és egyben a DVTK-hoz való viszonya is.