Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Nonó fegyelmi okok miatt kikerült a Diósgyőr keretéből. A történtek óta a játékos és a vezetőedző, Bódog Tamás is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

A DVTK vezetősége csütörtök este úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól Jose Antonio Delgadót, valamint fegyelmi eljárást indít a labdarúgó ellen. 24 éves spanyol középpályás január 30-án, az M4 Sport műsorában engedély nélkül nyilatkozott – ezzel a szerződését megszegte – és edzőjét, Bódog Tamást becsmérelte. A klub álláspontja szerint nemcsak jogi, hanem morális szempontból is aggályos a viselkedése.

“A klub vezetése azért határozott így, mert a spanyol játékos január 30-án az M4 Sport televízió műsorában engedély nélkül nyilatkozott és becsmérelte edzőjét. (A diósgyőri labdarúgók szerződése kiköti, hogy a játékosok csak a klub engedélyével adhatnak interjút.) A szerződésszegést tovább súlyosbítja, hogy a labdarúgó hamis vádakkal illette Bódog Tamást. A DVTK semmilyen körülmények között nem tolerálja a szakembert ért támadásokat, különös tekintettel arra, hogy Bódog Tamás vezetőedzőként a klub értékrendjével, a labdarúgásról alkotott filozófiájával azonosult. Álláspontunk szerint nemcsak jogi, hanem morális szempontból is aggályos a játékos magatartása.

A DVTK vezetése sajnálja, hogy Jose Antonio Delgado nem tudta sportemberhez méltó módon feldolgozni, hogy a csapat vezetőedzője fegyelmi problémákra hivatkozva a klub vezetésével egyetértésben úgy határozott: nincs szüksége rá az első csapatban. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy ilyen döntés a játékos számára pszichés és szakmai veszteséget jelent, ez azonban senkit nem jogosít fel arra, hogy az edzőjét a nagy nyilvánosság előtt becsmérelje és jó hírét rontsa.” – olvasható a DVTK honlapján.