A DVTK légiósa, Martin Juhar nyáron érkezett a Diósgyőrhöz, ahol a megérkezése óta minden mérkőzésen ott volt a pályán – az első meccsen csereként, a többi 11 találkozóként kezdőként volt a csapat tagja. A 30 éves kassai születésű védő az elmúlt félév tapasztaltairól, az edzőtáborozásról, és a tavaszi folytatásról nyilatkozott a klubhonlapnak.

Az első, amit megláttam, az új stadion volt, igazán gyönyörű épület, alig vártam, hogy pályára léphessek benne. Szeretem ezt a klubot, jól érzem magam Diósgyőrben. Kiváló edzőnk és stábunk van, és remek játékosok alkotják a keretet.

A labdarúgás olyan, mint egy üzlet, aminek a felfuttatásához idő kell. Mi most egy folyamat részesei vagyunk, de jó úton halad a csapat. Elégedett vagyok az elmúlt fél évvel. Úgy érzem, hogy olyan csapatunk van, amely remekül tud együtt dolgozni.

Juhar a következőkben a törökországi edzőtáborban elvégzett munkát értékelte.

Nagy meglepetés nem ért, hiszen a korábbi csapataim 90%-ával ugyancsak Törökországban, azon belül is Antalya környékén edzőtáboroztunk. Nagyon fontos, hogy az otthoninál jobb időben, kiváló pályákon dolgozhatunk. A sok edzésnek köszönhetően az idő repül, próbáljuk ebből a két hétből a legtöbbet kihozni. Már csak egy felkészülési mérkőzésünk van hátra, de teljesen komolyan mondom, ilyenkor egyáltalán nem számít, hogy milyen eredmények születnek. Volt már olyan csapatom, amely minden meccsét megnyerte Törökországban, aztán csapnivaló tavaszt produkált, és ennek az ellenkezője is előfordult – mondta Martin Juhar a dvtk.eu-nak.

A 30 éves hátvéd végül a tavaszi folytatásra is kitért.

Nagyon optimista vagyok, hiszen úgy fejeztük be a bajnokságot, hogy öt mérkőzésen 11 pontot gyűjtöttünk, szerintem ezért jobb formában vagyunk, mint a riválisaink.

Nagyon jó esélyünk van arra, hogy jól fejezzük be a bajnokságot, de ehhez az kell, hogy mindenki koncentráljon és 100%-ot adjon ki magából. Ezt a szűk két hetet ki kell használni még, hogy minél jobban felkészüljünk.

Nagyon bízom a csapatban, amihez hozzátartozik az is, hogy egy ennyire optimista edzőnk van, aki ennyire bízik az eredményekben és a játékosokban. Ezt én is érzem. Ahogy a beszélgetés elején is említettem, a fejlődés egy hosszabb folyamat. Ahhoz hogy elérjük a kitűzött célt, lépésről-lépésre kell haladni, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el!