A napokban beszámoltunk arról, mely szerint a miskolci városvezetés, személyesen Kriza Ákos polgármester azzal az itthon nem mindennapi ötlettel állt a DVTK szurkolóinak képviselői elé, hogy – az átláthatóság érdekében és Bundesliga-mintára – a drukkerek egyesülete is jusson 2 százalék tulajdonrészhez az élvonalbeli klubnál.

A DVTK részéről Sántha Gergely, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozott a Borsod Online-nak javaslat kapcsán. Ebből idézünk az alábbiakban.

(…) Elképzelhető, hogy politikai töltete is van a jelenlegi lépésnek, de ettől függetlenül örülünk annak az ötletnek, hogy az önkormányzat, az élvonalbeli labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságban meglévő tulajdonrészéből, amely tulajdonképpen ez idáig is a közösségi képviseletet kellett, hogy megtestesítse, egy meg nem nevezett, de vélelmezhetően szurkolókat tömörítő szervezetnek kíván egy részt átadni.

Örülünk, mert ha ez megvalósul, akkor a drukkereknek azon képviselője, aki a társaság taggyűlésein, mint üzletrész tulajdonos képviselője lesz jelen, napnál világosabb képet kaphat arról, hogy kinek milyen szerepvállalása, anyagi ráfordítása van a DVTK tekintetében, és jelenlétével a jövőben talán nagyobb hangsúlyt kaphat a közbeszédben az, hogy van egy olyan személy, aki a magánvagyonából éves szinten több száz millió forintot áldoz a régió sportjára, ami a 2017-es éveben megközelítőleg 500 millió forint volt.

(…) A DVTK fő tulajdonosa az üzleti életben sikeres, és ezek a sikerek teszik lehetővé a klub támogatását, és azt, hogy a diósgyőri szerepvállalását illetőn komoly sportszakmai célokat fogalmazzon meg, amelyek közül a legfontosabb, hogy Miskolcon, Észak-Magyarország legnagyobb klubja épüljön, és működjön zökkenőmentesen. Örülnénk, ha ehhez további társakat találnánk, akár az önkormányzat segítségével is. Azt nem tudjuk, hogy a városvezetésnek azon ötlete, amely a tulajdonrészének csökkentésére irányul a DVTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban, egy előre kidolgozott koncepciónak az egyik lépése, és kapcsolódik ahhoz, hogy a közelmúltban megalakult a Miskolc Sport Nonprofit Kft., amely deklaráltan szinte kivétel nélkül minden olyan sportágban működni kíván, amely a DVTK berkeiben is megtalálható, de úgy tűnik számunkra, mintha egy ellen platform jött volna létre a Diósgyőrrel szemben – mondta Sántha.

TOVÁBB: A teljes nyilatkozat itt olvasható – kattints!