Megmondom őszintén, Magyarországon a magyar játékosok ára olyan perverz módon az egekbe szökött, hogy az brutális – kezdte a Diósgőr vezetőedzője, Bódog Tamás a Digi Sport Reggeli Start műsorában.

Nevetségesen hangzik, de tényleg egyszerűbb egy külföldi játékost ide igazolni, mint egy tehetséges, fiatal játékost, akit nagyon nehéz arról is meggyőzni, hogy egy olyan csapathoz tud kerülni, ahol a fejlődése adva van és töretlen lehet, és egy bizonyos stílust, felfogást meg tud tanulni, ami alapján egy jobb klubhoz el tud igazolni. Sajnos ez így van, a külföldieket olcsóbban meg lehet szerezni, mint a magyarokat.

Tény, hogy azok a magyar fiatal játékosok, akiknek ilyen magasan van az áruk – persze vannak kivételek – de a többségük nincsen olyan szinten, hogy ilyen áruk legyen.

 Sok játékosnak hozzáállásbeli hiányossága van, persze nem mindenkinek. Nagyon hamar jóllakottak lesznek, és nincsen meg bennük az az ösztönző, belső tűz, amivel jó játékossá váljanak.

Bódog nem ment el a fiatalszabály mellett sem.

Ez egy olyan ajánlat, ha betartod, akkor pénzt kapsz érte. Kisebb kluboknak hatalmas bevétel lehet, amivel a mi is számolunk, és természetesen van olyan helyzet, amikor ugyan nem szívesen, de nekem is azt szem előtt kell tartanom, mivel ez egy hatalmas bevételi forrás a csapatnak – árulta el a 47 éves szakember.

A téli átigazolási időszakban Ugrai Roland iránt több klub is bejelentkezett, legkomolyabb érdeklődő az izraeli első osztály élcsapata volt. Ennek kapcsán a csapat kulcsemberéről, Ugrai Rolandról is elmondta a véleményét Bódog.

Megkeresés nem történt. Mondtam eddig is, hogy minden jáétékos, ugyanúgy az edző is lecserélhető. Megvan mindenkinek az ára, ki kell fizetni és abból a pénzből tudunk 3-4 jó játékost igazolni.

Ugrai esetében volt egy jó félszezonja, és ez nem csak az ő érdeke, hanem a mi érdekünk is, hogy egyből az értékeinket ne tegyük pénzzé és próbáljunk valamit hosszabb távra felépíteni. Szenzációs félszezonja volt, a csapat húzóembere, és bízok benne, hogy a következő félévben még jobb teljesítményre lesz képes.

Ha véletlenül idejön a Bayern München, akkor állunk elébe, de nem akarunk megválni tőle – tette hozzá.