Korábban már beszámoltunk arról, hogy egy meccsel a téli szünet előtt azonnali hatállyal menesztették a felcsútiak akkori vezetőedzőjét, Benczés Miklóst. Az utolsó bajnokin Komjáti András klubigazgató irányította a felcsútiakat, majd december 30-án Radoki Jánost nevezték ki vezetőedzőnek.

A 49 éves szakember nem sokáig maradt klub nélkül, hiszen szerdán hivatalos is bejelentették, hogy regionális utánpótlás szakmai igazgatóként a DVTK Labdarúgó Akadémia, a Salgótarjáni BTC, az Eger SE, és az előkészítés alatt álló Felvidéki Labdarúgó Akadémia munkájáért fog felelni.

Örülök, hogy a korábban elkezdett munkát folytathatom Diósgyőrben.

A legújabb megbízatásom szerteágazó, nem csak sportszakmai feladat, aminek a középpontjában az utánpótlás található. Az akadémia szakmai vezetése által megfogalmazott képzési és nevelési célok megvalósítása és ellenőrzése, illetve egy stabil alapokon működő, optimalizált rendszer felépítése, majd működtetése a feladatom – mondta Benzés Miklós a dvtk.eu-nak.

Amikor a DVTK a számára legideálisabb jövőképet kereste, akkor a regionális együttműködésben találta meg a legtöbb eredménnyel kecsegtető utat. Később az MLSZ is ezt az irányt vélte üdvözítőnek, és 12 Regionális Utánpótlás Központot (RUK) hozott létre.

A DVTK vezető szerepet játszik partnerklubokban folyó szakmai munka összehangolásában. Ez a rendszer az országban egyedülálló, és egyre többfelől hallom vissza, hogy jó úton járunk. Az elmúlt időszakban is nagy örömmel követtem a távolból, hogy Tajti József sportigazgató és Sütő Szilárd, a DVTK Labdarúgó Akadémia igazgatója milyen kiváló munkát végzett. Azonban nem szabad megelégednünk azzal, amit eddig elértünk – tette hozzá a testnevelő tanári és UEFA PRO licencees edzői diplomával is rendelkező szakember.

Minden átigazolási hír egy helyen folyamatosan frissülő rovatunkban:

Vb-t megjárt rutinos védő iránt érdeklődik a Haladás – hazai átigazolási hírek