Két súlyos vereséget követően újra megérezte a győzelem ízét a DVTK, amely a Puskás Akadémia ellen gyűjtötte be a három pontot az NB I 24. fordulójában. A mérkőzés legjobbja a miskolciak kapusa, Antal Botond volt, aki a hosszabbításban tizenegyest védett, de a kilencven perc során több bravúrt is bemutatott.

A 27 éves hálóőr kilenc mérkőzés elteltével került be ismét a kezdőcsapatba, a DVTK hivatalos oldalán pedig elmondta, a sérülését követően a téli felkészülést már teljesen egészségesen kezdte, és kivárta, hogy ha megkapja a lehetőséget, akkor olyan állapotban legyen, hogy a csapat hasznára tudjon lenni.

– Örülök neki, tényleg fontos volt – mondta a Puskás elleni győzelemről Antal. – Nem csak a csapatnak, hanem nekem is. Szeretném ennek a büntetőnek a kivédését azoknak a szurkolóknak és a klub azon dolgozóinak ajánlani, akik a nehéz időszakban is mellettem álltak, szurkoltak nekem és támogattak. Ez nekem sokat jelent, nem felejtem el nekik. Remélem, hogy ezzel sikerült meghálálni.

Antal hozzátette, mint ahogyan más csapatnál is szokás, természetesen ők is elemezték a mérkőzés előtt az ellenfél játékosainak tizenegyeseit.

Mindig kérdés természetesen, hogy az adott játékos éppen melyik oldalt választja – folytatta a kapus. – Van olyan labdarúgó, aki mindig máshová rúgja a labdát és nem lehet átlagot vonni, van akinél ki lehet számolni, hogy merre felé billen az átlag.

Most megbeszéltük a mérkőzés előtt Andrusch Józseffel, hogy ha lesz büntető, akkor én jobb oldalra fogok vetődni, próbáltam mindent úgy csinálni, hogy Liridon Latifi oda is rúgja a labdát.

És hogy hogyan lehet ezt befolyásolni a gólvonalon állva?

Nekünk kapusoknak sok trükkünk van. Van, amikor bedőlnek a cselnek, van, amikor nem. De most megtettem mindent, hogy jobbra jöjjön a labda.

Antal kiemelte, ebben a szezonban nagyon sokat harcolnak és küzdenek a háttérben, hogy szombatonként a legjobb teljesítményüket tudják nyújtani.

A két legutóbbi forduló után nem volt könnyű felállni. Most úgy érzem, hogy a befektetett munkánk meghozta a gyümölcsét.