A DVTK játékstílusához illő, segíteni tudó és emberileg is a klubhoz passzoló igazolásokat ígért néhány napja a DVTK sportigazgatója, Tajti József.

A csakfoci.hu úgy tudja, a diósgyőri klubvezetés és a szakmai stáb elképzelése szerint az egyik ilyen téli érkező a kameruni Patrick Mevoungou lehet, akit szeretnének elcsábítani a megyei rivális Mezőkövedtől. A 32 éves védekező középpályás számára nem lenne ismeretlen a diósgyőri közeg, hiszen pár hónap erejéig, még 2017-ben a DVTK játékosa is volt – akkor épp Mezőkövesdről került Miskolcra.

A 2-szeres válogatott játékos korábban Győrben, majd tavaly nyárig a Puskás Akadémiánál is szerepelt, 75 NB I-es mérkőzésen játszott eddig, gólt még nem szerzett. Ősszel 13 találkozón lépett pályára a Mezőkövesd színeiben.

Megkezdte a felkészülést a Diósgyőr

Egészségügyi vizsgálattal és a játékosok fizikai állapotának felmérésével megkezdte a felkészülést a február 2-án rajtoló tavaszi szezonra a DVTK labdarúgócsapata csütörtökön.

Fernando Fernández, az együttes spanyol vezetőedzője a diósgyőri stadionban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy rögtön megyei rangadóval, a Mezőkövesd elleni mérkőzéssel kezdődik a tavasz.

“A bajnokság közepén vagyunk, most olyan lehetőségünk van, hogy akik az őszi idényt sérülten fejezték be, felépültek, és újból rendelkezésre állnak” – mondta Fernández, hozzátéve: a kezdésig egy törökországi edzőtábor következik, amelyen felkészülhetnek a bajnokság második szakaszára.

A pihenő időszakra két programot írt elő a szakvezető: akik sérülésekkel bajlódtak, mindent tegyenek meg a regenerálódásért, a többiek pedig tartsák szinten magukat. Úgy érzi, hogy ennek eleget tettek – mondta.

A vezetőedző szerint nehéz mérkőzések várnak a csapatra, a Mezőkövesd után a Videotonhoz mennek, majd Miskolcra jön a Honvéd.

A cél nem változott, az NBI-ben maradás, miközben ezt tűzte ki maga elé a Kisvárda, a Puskás Akadémia és a Haladás is. Kétségtelenül nehéz félszezon következik – jegyezte meg.

Hozzátette: a jelenlegi 23 fős keret erre alkalmas, ugyanakkor a védelmet erősíteni kell, több másodosztályú csapatot “feltérképeztek”, “vannak kiszemelt játékosok” ugyanakkor tisztában kell lenni a klub költségvetésével. Jelezte, a kerettel készül a DVTK sportakadémia sok fiatalja is.

(MTI)