Kedden már beszámoltunk arról, hogy halasztási kérelemmel fordult a koronavírus-járvány által sújtott Újpest a Diósgyőr felé, ám addig is úgy készülnek, hogy fiatalokkal lépnek pályára a következő fordulóban (közben az egyik újpesti szurkolói oldal nem értette, a klub miért hergelte hasonló helyzetben az MTK ellen a közvéleményt, és ehhez tényeket is mellékeltek).

Mint írtuk, az előző hétvégén már voltak informális egyeztetések a felek között, akkor a DVTK azt jelezte, hogy nem támogatja a halasztást és ezt be is jelentette nemrég hivatalos oldalán.

“A mai napon az Újpest FC hivatalosan is arra kérte a DVTK-t, hogy a két klub halassza el a péntekre kiírt bajnoki mérkőzést. Az indoklás szerint a sérülések és a pozitív PCR tesztek miatt szinte csak utánpótláskorú játékosai maradtak a lila-fehéreknek. A korábbi halasztások és a sűrű versenynaptár miatt azonban a Diósgyőrnek nincs arra lehetősége, hogy hozzájáruljon a halasztási kérelemhez.

A rendkívül sűrű program miatt csak a jövő héten esedékes válogatott szünetben vagy a versenynaptárban szintén tartaléknapként szereplő december 23-án lehetne lejátszani a mérkőzést. Előbbi időpontban nem áll a szakmai stáb rendelkezésére az első csapat keretéhez tartozó négy felnőtt és korosztályos válogatott labdarúgó (Florent Hasani, Hysen Memolla, Szűcs Kornél, Orosz Donát). És ne feledjük, a DVTK-nak már jelenleg is van egy elhalasztott mérkőzése, amelynek egyelőre nincs hivatalosan kijelölt időpontja, valamint a Magyar Kupában is volt korábban egy elhalasztott találkozója.

Mielőbbi felépülést kívánunk az újpesti szakmai stáb érintett tagjainak és a lila-fehérek játékosainak!” – olvasható a Diósgyőr közleményében.

A DVTK pénteken, 20 órától fogadja majd az Újpestet az OTP Bank Liga 10. fordulójában, már a valamelyest szigorodott nézőtéri szabályok mellett.