A boon.hu hívta fel a figyelmet a DVTK rossz sorozatára: szinte napra pontosan egy éve, 2017. október 28-án tudott utoljára idegenben győzni a Diósgyőri csapat. A Haladás felett a Rohonci úti stadion munkálatai miatt Sopronban aratott 3-0-s diadal óta 12 vereség, és 3 döntetlen a klub vendég-mérlege.

Hazai pályán sem mondhatni, hogy remekel a csapat: idei egyetlen győzelmét a DVTK 73 nappal ezelőtt könyvelhette el, akkor szintén a szombathelyiek maradtak pont nélkül. Fernandóék utóbbi néhány hete különösen nehéz volt, hiszen sorozatban a Mezőkövesd, a Vidi, a Honvéd, az Újpest és a Ferencváros ellen sem sikerült pontot szerezniük, ráadásul ezen 5 mérkőzésen csupán 4 gólt szereztek, szemben a bekapott 12-vel.

Az előző két szezonban épp vonal felett maradt a csapat, most a bajnokság harmadánál a szurkolók többsége már elengedte a bennmaradást. Az edzőkérdés kapcsán a tulajdonos nemrégiben arról beszélt, hogy él a bizalom a spanyol szakvezető irányába és nem akarnak edzőváltást. Ebben – talán – az is szerepet játszhat, hogy egy újabb cserének az lenne az üzenete, hogy igaza volt azoknak, akik megkérdőjelezték Bódog Tamás tavaszi menesztését. – tette hozzá a Boon.

A Diósgyőr szombaton az őket 5 ponttal megelőző Puskás Akadémia otthonában vethet véget a rossz szériának, hazai pályán pedig november 10-én a Debrecen ellen bizonyíthatnak majd legközelebb.

A Diósgyőr a kupában mentette meg edzője állását