A szombati találkozó 3. percében Ivan Lovric borította fel a tizenhatoson belül Ionnidiszt, és a játékvezető, Erdős József tizenegyest ítélt. A labda mögé Ugrai állt, azonban Gróf megfogta a büntetőjét.

A szombati találkozó 3. percében Ivan Lovric borította fel a tizenhatoson belül Ionnidiszt, és a játékvezető, Erdős József tizenegyest ítélt. A labda mögé Ugrai állt, azonban Gróf megfogta a büntetőjét. A 29. percben Bacsa tört be a horvát védő mellett a tizenhatoson belül, és a kispesti hátvéd ismét hibázott, majd a bíró ismét a tizenegyespontra mutatott. Az ítéletvégrehajtó ezúttal Ionnidisz volt, aki magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt, és megszerezte a vezetést csapatának. A találkozó 1-1-es végeredménnyel ért véget.

Kísértetiesen hasonló mérkőzést játszott egymás ellen korábban a két csapat, ősszel a 13. játéknapon. A sokáig döntetlenre álló meccsen a 78. percben tizenegyeshez jutottak a hazaiak, amit Ugrai végzett el, azonban a támadó büntetőjét Gróf akkor is kivédte. A hosszabbítás utolsó perceiben újabb 11-est ítélt az akkori játékvezető, Szabó Zsolt a DVTK-nak, s ezt már szinten Ionnidisz értékesítette, ahogy most hétvégén.

A két csapat idei meccseit amúgy valódi 11-es özön jellemezte. A tavaly nyáron megrendezett mérkőzésen is volt büntető, akkor a 2-2-es bajnokin azt Diego Vela értékesítette. Összességében alig néhány hónap alatt, 3 meccsen, öt tizit rúghatott a Diósgyőr a Honvéd ellen.