Ma újabb három mérkőzéssel folytatódik az NB I-es bajnokság. Így várják a vezetőedzők a Mezőkövesd-Paks, a Honvéd-Diósgyőr és a Haladás-Debrecen összecsapást.

Mezőkövesd-Paks 18:00

Radványi Miklós (Mezőkövesd): – Arra kell építkeznünk, ami múlt héten jól működött. Ezek a pozitív dolgok nagy erőt adhatnak a csapatnak, úgy gondolom, nem lehet gondunk szombaton. Tudom a Paks egy nagyon erős ellenfél, a rögzített játékszituációkban különösen veszélyesek, de erre felkészültünk. Több éve együtt van a csapatuk, a vezetőedzőjük is évek óta nyugodtan építkezhet. Mi most alakulunk, de bő és erős a keretünk, így nem aggódom. A héten kérdéses volt Gohér Gergő játéka, de úgy néz ki, ő rendben lesz a mérkőzésre, Tóth Bence eltiltás miatt fog hiányozni, de már számíthatok Koszta Márk játékára. (mezokovesdzsory.hu)

Csertői Aurél (Paks):Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Míg nekünk az lehet az új szezonban az erősségünk, hogy sikerült együtt tartani a csapatunkat, addig a mezőkövesdieknek meg pont az ellenkezője, vagyis az új igazolások. Szervezett, masszív csapatot hoztak létre, amely eredményesen tud játszani. Ezt bebizonyították Debrecenben, győzni tudtak emberhátrányban is. Ezzel szemben nekünk nem úgy kezdődött a bajnokság, ahogy szerettük volna, döntetlen lett az Újpest elleni nyitányunk. Ebben a kiélezett bajnokságban pedig minden egyes pont nagy jelentőséggel bír. Így arra törekszünk, hogy javítani tudjunk, és mindhárom pontot elhozzuk Mezőkövesdről. (paksifc.hu)

Honvéd-Diósgyőr 18:00

Bódog Tamás (Diósgyőr):

Három pontért megyünk Budapestre, ez egyértelmű. A csapat jó formában van, a heti munkát úgy végeztük el, ahogy elterveztük. Amit lehetett, azt elmondtuk, továbbadtuk a játékosoknak.

Amire figyelnünk kell, arra figyelni fogunk, a lehetőségeinket ki fogjuk használni. A Honvédnak erős kerete van, jó játékosokból áll. Nem fog látszódni rajtuk a hétközi mérkőzés, biztos vagyok benne, hogy erősek és jók lesznek. Hazai pályán játszanak, ők a favoritok és ezt majd meg is próbálják bennünk tudatosítani. Jó rajtot vettünk, és bár egy mérkőzés alapján nehéz bármit mondani, egy biztos, a magyar bajnokságban bárki verhető. (dvtk.eu)

Haladás-DVSC 20:30

Mészöly Géza (Haladás): – A Debrecen veresége után biztosan kettőzött erővel lép pályára. Ráadásul megvan benne a potenciál, a játéktudás is, tehát borzasztóan nehéz mérkőzésre számítok. Mivel alig változott a hajdúságiak kerete, egységes, összeszokott csapatról beszélhetünk. A támadószekcióban Tőzsér Dániel, Könyves Norbert, Holman Dávid, Justin Mengolo egyaránt gólveszélyes, kreatív futballista. Feltérképeztük a debrecenieket, tudjuk, mik az erősségeik és hol sebezhetőek. Persze nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, ugyanolyan fegyelmezetten futballoznunk, mint Kispesten, viszont sokkal támadóbb szellemben, gólveszélyesebben. Rózsa Dániel, Jánvári Gábor, Németh Márió továbbra sem bevethető és Miroszlav Grumics vádlihúzódása sem jött rendbe. Ramos játékengedélye még nem érkezett meg, amennyiben befut, helyet kap a keretben. (haladas.hu)

Herczeg András (DVSC):A Haladás egy nagyon fegyelmezett csapat, amely többféle játékrendszerben szokott játszani. Jól megszervezik a védelmüket, és a középpályájukat is megfelelően biztosítják, ezekből vezetnek gyors támadásokat. Egy agresszíven futballozó társaság vár ránk, nagyon kemény meccsre számítok ellenük. Föléjük akarunk kerekedni, fel kell vennünk a kesztyűt.

A mai labdarúgásban az a játékos, amely a párharcok zömét elveszíti, nem sok jóra számíthat. A Mezőkövesd ellen sajnos ez történt velünk, ezt tudomásul kell vennünk. A kilencven perc alatt sprintelni kell, kötelező megharcolni a labdáért. Ez természetesen agresszivitást és egészséges harcosságot igényel.

Ebből a szempontból mindenképp javulnunk kell a jövőben. Fontos, hogy a játékosok mentálisan is megfelelő állapotban legyenek. Ezekhez a tényezőkhöz hozzátartozik még a fegyelmezettség, a figyelem és a koncentráció. Ha a támadásainkban egy picit pontosabbak leszünk, és felszabadultan tudunk játszunk, megnyerhetjük a mérkőzést. (dvsc.hu)