Mint ismeretes, a sereghajtó Gyirmót tavaly jutott története során először az élvonalba, ám szombaton, a Budapest Honvéd vendégeként elszenvedett 1-0-ás vereséggel eldőlt, hogy egy szezon után visszatér az NB II-be.

Urbányi István az M4 Sport “Góóól” c. műsorában elmondta, aligha ő irányítja majd az együttest a másodosztályban, távozása gyakorlatilag biztosra vehető.

Amikor télen a szezont értékeltük a tulajdonosokkal, én azt mondtam nekik, hogy nyáron nem fogok maradni, ha bent maradunk, akkor sem. Most ez 99 százalék és ennek családi oka van, visszatérek Amerikába. Viszonylag egyszerű döntés volt, hiszen a 20 éves “kislányom” azt mondta, hogy szüksége van rám, ez felülír mindent, ezt már akkor tudtam. Úgy gondoltam fairnek, hogy ezt már akkor elmondjam. Megpróbáltuk a bentmaradást, ami azért is nagyon nehéz volt, mert az NB II-ből érkező  csapatoknak hátrány, hogy csak 14 meccs van tavasszal, kicsit olyan, mint a vakrepülés így a téli átigazolási időszak. (…) egyszer majd lehet egy hívás, ami felülírhatja a döntést, de ez a mostani projekt 2-3 évre szól.

TABELLA: Így áll az NB I!