Az MLSZ ma délelőtt emailben kérte a hétvégén mérkőzéseket rendező NB I- es és NB II-es csapatokat, hogy a pályájuk állapotáról fényképeket készítsenek és küldjenek, valamint írásban tájékoztassák a szövetséget, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy a hétvégi bajnoki mérkőzésük megrendezésre kerülhessen.

Pakson már reggel óta folyik a hóeltakarítás.
– A hó 10 cm vastagságban takarta be a Fehérvári úti stadion centerpályáját. Mikor az előrejelzések azt jósolták, hogy péntek estétől havazás várható klubunk felkészült arra, hogy a szombat 17 órakor kezdődő Paksi FC – DVTK bajnoki mérkőzést le tudjuk játszani – írja a paksifc.hu.  A paksiak beszámolója szerint délutánra tiszta lehet a pálya.

Úgy néz ki, hogy Szombathelyen is lesz meccs. – Szombat reggelre jelentős mennyiségű hó esett Szombathelyen, így a szurkolók joggal kérdezik: lesz-e meccs? Nos, még a havazás előtt – tehát csütörtökön – a pálya 70 százalékára (a két tizenhatos között) fátyolfóliát terítettek, és üzemel a pályafűtés is. Gondot az okoz, hogy a pályára traktorral – a súlya miatt – nem lehet rámenni, ezért kézi erővel takarítják le a havat a munkások. Jelenleg egyébként szállingózik a hó a megyeszékhelyen – tájékoztatott a haladas.hu.

Kisvárdán alkalmas a pálya a 17 órakor kezdődő, MTK elleni bajnoki megrendezésére.

A hétvégi NB I-es program:

szombat:

17:00

Puskás Akadémia – Mezőkövesd
Kisvárda – MTK
Paksi FC – DVTK
Haladás – DVSC

19:30

Honvéd – Újpest

vasárnap:

20:15

Vidi – FTC

Az NB II-es Békéscsabánál is javában zajlanak a hóeltakarítási munkálatok. A csabaiak vasárnap a Budaörsöt fogadják.

A Szusza-stadiont is hó borítja, de délután megkezdik a hó letakarítását – írja a vasasfc.hu. A Vasas FC már felvette a kapcsolatot a létesítmény üzemeltetőjével, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy délután megkezdik a pálya hómentesítését és a vasárnapi mérkőzésre való felkészítését. Az angyalföldiek holnap 17 órától a Budafokot fogadják.

Fotó: www.vasasfc.hu

– Jelenleg jó tíz centi hó borítja a pályát és folyamatosan havazik – tájékoztatta a Csákvár honlapját Nagy Sándor tulajdonos. – Nem tudom, meddig tart az égi áldás, annyit azonban megígérhetek, rajtunk nem fog múlni, hogy legyen mérkőzés. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy játékra alkalmas állapotba hozzuk a pályát. Mivel gépekkel nem lehet rámenni a játéktérre, holnap reggel 8 órától kézi erővel igyekszünk megtisztítani a pályát.

Jelenleg így néz ki a csákvári pálya, vasárnap bajnokit kéne játszani rajta.