A 25. fordulót követően kéthetes szünet következik az NB I-ben, hiszen csütörtöktől az Európa-bajnokság selejtezőire helyeződik a hangsúly, ezért honlapunk összeszedte, hogy kik kaptak meghívót hazájuk válogatottjába az élvonalban szereplő légiósok közül.

A legtöbb külföldi játékos a Ferencvárosból húzhat magára címeres mezt, hiszen a zöld-fehérektől a fehérorosz Nyikolaj Szignyevics (Hollandia és Észak-Írország ellen készülhet),  a szlovén Miha Blazic (Izrael és Észak-Macedónia ellen játszhat) és a grúz Lasha Dvali (Svájc és Írország ellen bizonyíthat) is meghívót kapott. Szignyevicsre finoman szólva sem vár könnyű feladat, hiszen a világ legdrágább védője, a liverpooli Virgil van Dijk állhat az útjába Rotterdamban.

A második helyezett Mol Vidi FC-ből két légiós utazott el a nemzeti csapatukhoz, a Zöld-foki Köztársaság védője, Stopira Lesotho ellen léphet pályára az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjének utolsó fordulójában, míg Boban Nikolov Észak-Macedóniával Lettország és Szlovénia legjobbjai ellen néz farkasszemet. Szintén Észak-Macedóniának segíthet céljai elérésben az Újpest labdarúgója, Kire Ristevski.

Az NB I utolsó négy helyén álló csapat egy-egy légiósára is várnak válogatottbeli kötelezettségek.

A Puskás Akadémiába télen érkező Kamen Hadzsiev korábban már volt tagja Bulgária keretének, de a válogatottban még nem mutatkozhatott be, erre most Montenegró és Koszovó ellen akár sor is kerülhet. A Ferencvárostól télen Mezőkövesdre igazoló Amadou Moutari a nigeri nemzeti csapatba kapott meghívót, amely Egyiptom ellen néz farkasszemet az Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőn.

A Kisvárda egyik nagy erőssége, Gheorghe Grozav számára azonban már nem lett volna ismeretlen a nemzeti csapat, hiszen korábban már 25 alkalommal is játszott a románoknál, ezúttal Svédország és Feröer-szigetek ellen számított volna rá a szövetségi kapitány, ám a szélső még Újpesten izomsérülést szenvedett a bal combjában.

Pályafutása során első alkalommal kapott meghívót hazája felnőtt nemzeti csapatába Florent Hasani, a DVTK 21 esztendős koszovói középpályása előbb felkészülési mérkőzésen Dánia kapuját veheti be, majd Bulgária következik az Eb-selejtező A-csoportjában. És végül, akárcsak Hadzsiev, úgy a Haladás támadója, a négyszeres válogatott Galin Ivanov is tagja Bulgária keretének.

Az NB I válogatott légiósai

Ferencváros: Nyikolaj Szignyevics (Fehéroroszország), Miha Blazic (Szlovénia), Lasha Dvali (Grúzia)
Vidi: Stopira (Zöld-foki Köztársaság), Boban Nikolov (Észak-Macedónia)
Puskás Akadémia: Kamen Hadzsiev (Bulgária)
Mezőkövesd: Amadou Moutari
Kisvárda: Gheorghe Grozav (Románia) – sérülés miatt mégsem lép pályára
Haladás: Galin Ivanov (Bulgária)
Újpest: Kire Ristevski (Észak-Macedónia)
DVTK: Florent Hasani (Koszovó)