Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE FC (15.15)

Pintér Attila (Mezőkövesd): – A Zalaegerszeg ellen mindenképpen nyernünk kell, hiszen „hatpontos” találkozó vár ránk, ezért a győzelem nagyon fontos számunkra. Az biztos, hogy jobban kell élni a lehetőségeinkkel és a helyzetkihasználásunknak javulnia kell az előző mérkőzésekhez képest, hiszen az MTK ellen nem tudtunk gólt rúgni és a Diósgyőr ellen a két találatunk ellenére is kevés helyzetet értékesítettünk, pedig mindkét meccsen meg voltak a lehetőségeink arra, hogy a magunk javára döntsük. Ellenfelünknek is megvannak az erősségeik, de nekünk elsősorban saját magunkra kell figyelnünk, a saját játékunkat szeretnénk játszani a Zalaegerszeg ellen. Minden játékosnak azon kell lennie, hogy begyűjtsük itthon a három pontot. A sérültjeink állapota nem változott jelentősen, hosszú kihagyás után vannak és nincsenek játékban. Közülük egyedül Kavtaradze tudott játszani egy mérkőzést a második csapatban, a többiek folyamatosan dolgoznak a visszatérésen. (mezokovesdzsoryfc.hu)

Boér Gábor (ZTE): – Nem vagyunk könnyű helyzetben a kialakult szituáció miatt. Most kiemelkedően fontos, hogy összetartsunk. A Mezőkövesd egy kemény ellenfél, utoljára tőlünk kaptak ki és jó szériát futnak. Nehéz mérkőzés vár ránk, pláne így megfogyatkozva. Ettől függetlenül, akik rendelkezésre állnak a maximumot fogják nyújtani a találkozón. Extra teljesítményre lesz szükség a srácoktól, mert pontot, pontokat akarunk elhozni a kövesdiektől! (ztefc.hu)

Újpest FC–Budafoki MTE (17.30)

Micsinai Miklós (Budafok, középpályás): – A szezon végéhez közeledve mindkét csapatnak fontos lenne a győzelem, ezért küzdelmes kilencven percre számítok, amely során a támadófutballon lesz a hangsúly. Közhely, de erre a találkozóra is ugyanúgy készülünk, mint az összes többire. A mostani NB I-es mezőny rendkívül szoros és kiegyenlített, a tabella állása és a csapatok formája is fordulóról fordulóra változik. Nem is érdemes kiindulni abból, hogy adott csapat mit játszott három vagy hét nappal ezelőtt. Mi sem a Kisvárda elleni hétvégi győzelemmel foglalkozunk, csupán az önbizalmunkra gyakorolt hatását igyekszünk továbbvinni a Megyeri útra. Ősszel talán nehezebben alkalmazkodtunk a szerda-szombat menetrendhez, hiszen hozzá kellett szoknunk az NB I ritmusához. Ne felejtsük el, hogy a legtöbbünknek ez az első idénye az élvonalban. Ma már azt mondhatom, élvezzük, hogy három naponta meccs van. (budafokimte.hu)

MOL Fehérvár FC–Paksi FC (20.00)

Szalai Tamás (Vidi): – Csákváron három évet dolgoztam együtt Bognár Györggyel, így mondhatom, hogy ismerem a futballról alkotott véleményét. Ellenfelünk nagyon támadó felfogású csapat, rengeteg energiát mozgósítanak a ennek érdekében. Harcos, agresszív mentalitással tudjuk majd ezeket a támadásokat semlegesíteni. Bízom a srácokban és abban, hogy az elmúlt két mérkőzés bebizonyította, több van ebben a csapatban, mint az év eleji eredmények mutatták. Nem szabad lelépnünk arról az útról, amelyre rátaláltunk a múlt héten. A Vidinek mindenhol a győzelem reményében kell pályára lépni. Ezért is mondtam azt az öltözőben, hogy nekünk már minden mérkőzés olyan, mint egy döntő, teljesen mindegy, hogy hazai pályán, vagy idegenben játszunk. Ezt a hozzáállást szeretném látni szerda este is. (molfehervarfc.hu)

Böde Dániel (Paks, támadó): – Két ilyen rossz mérkőzés után nagyon rossz bármit is mondani, viszont azt szokták mondani, eső után jön a napsütés. Bízunk benne, hogy most is így lesz, és a Sóstó Arénában a jobbik arcát mutatja majd a csapat. Megbeszéltük a hibákat, és szeretnénk három ponttal gyarapodni hétközben, még úgy is, hogy előzetesen nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Céljaink eléréséhez elengedhetetlen még további egységeket gyűjteni, így megpróbáljuk meglepni a Vidit. (paksifc.hu)