A Rus Adrián és a Vidi kapcsán már kemény kijelentéseket tevő román szövetségi kapitány, Cosmin Contra ismét hallatott magáról a magyar foci kapcsán.

Az egykori UEFA-kupa döntős jobbhátvéd ezúttal a kisvárdai Gheorghe Grozav kapcsán szólalt meg, miután többen is kritizálták amiatt, hogy az NB I egyik legjobb légiósának bizalmat szavazott a Spanyolország és Málta elleni keretben, igaz, végül csak összesen 18 percet kapott csereként a támadó.

Contra így védte meg döntését és adott magyarázatot a román Telekom Sportnak – amellett, hogy a Feröer-szigetek és a Norvégia elleni Eb-selejtezőkre készülő keretbe már (egyelőre?) nem küldött meghívót Grozavnak.

Nem érdekelnek a kritikák, mert Gicu Grozav egy nagyon jó játékos. Nem volt okom arra, hogy ne hívjam meg Grozavot, pláne azok után, hogy az első 6 bajnokiján 5 gólt szerzett.

Bár a magyar NB I nem túl magas szintű és nem egy erős, értékes bajnokság, azért ne feledjük, hogy például a Craiova egy gólt sem tudott szerezni a Honvéd elleni EL-selejtezőkön.

Szerintem jó döntést hoztam, megérdemelte Grozav a meghívót. Jól ismerem őt és tisztában vagyok a képességeivel – fogalmazott a 43 éves Contra.