NB I, 11. forduló

MTK Budapest – Bp. Honvéd, 17:00

Feczkó Tamás (MTK Budapest): – Az élet nem állt meg a szünet ellenére sem, nagyon becsületesen és jól dolgoztak a játékosok, a cél az volt, hogy felkészüljünk egy Honvéd elleni rangadóra, és ez érzésem szerint remekül sikerült. A harmadik helyezett fogadja a másodikat, így könnyű meccs nem lesz, nüanszok fognak dönteni, éppen ezért ugyanúgy, mint a Vidi ellen, hatalmas szükség lesz most is a szurkolókra. Ők azok, akik plusz energiát adnak a játékosoknak. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy otthon tartsuk a három pontot. (mtkbudapest.hu)

Supka Attila (Honvéd): – A kéthetes szünet első részében megpörgettük egy kicsit tréningeket, keményebben edzettünk. Játszottunk egy felkészülési mérkőzést, ahol mindenki lehetőséget kapott, aki eddig kevesebb mérkőzést játszott. A héten már a rangadóra összpontosítottunk, az MTK-ra készültünk. Eredményes, jó játékot várok a mérkőzésen. Ha meg tudjuk valósítani azokat a dolgokat, amiket a mérkőzés előtt megbeszéltünk, akkor meglehet a három pont az Új Hidegkuti Stadionban. Bízom benne, hogy amit elterveztünk, gyakoroltunk, az megvalósításra kerül. (honvedfc.hu)

Diósgyőr – Újpest, 17:00

Fernando Fernandez (Diósgyőr): – Egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, mert el szeretnénk hagyni a kiesési zónát. Ehhez győzelmek kellenek, különösen hazai pályán, a saját közönségünk előtt kell erőteljesebb játékot mutatni. Kétszer szereplünk egymás után itthon, de nekünk most csak az Újpestre szabad koncentrálnunk. Mai ellenfelünk egy kiváló edző által felkészített, jó csapat, akik már öt éve együtt dolgoznak. Minden megvan bennük, ami a kiegyensúlyozott teljesítményhez szükséges: gyorsak, erősek, és a keretben több minőségi játékos is található. Biztosan nehéz mérkőzés vár ránk, de nekünk nagyobb szükségünk van a három pontra, ennek megfelelően kell kifutni a gyepre, és utána mindent megtenni a sikerért a 90 perc során. (dvtk.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Úgy gondolom, hogy a Diósgyőr sokkal jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat. Visszanéztem a mérkőzéseiket, mindegyik nagyon szoros volt, elveszítettek néhány csatát, de ennek ellenére veszélyesek tudnak lenni, főleg otthon, a szurkolótáborukkal a hátuk mögött. Véleményem szerint a csapatom jó formában van, remélem, hogy a fanatikusaink támogatásával egy jó hangulatú meccs keretei között fogunk játszani, és három ponttal térünk haza. Nem lesz egyszerű, de bízom benne, hogy a fiúk olyan szinten futballoznak majd, mint legutóbb tették. (dvtk.hu)

Haladás – MOL-Vidi, 17:00

Horváth Ferenc (Haladás): – Úgy látom, mentálisan mindenképpen előreléptünk, s a játékunkat is igyekeztük csiszolni – főleg a védekezésünket próbáltuk rendbe tenni. Persze, hogy milyen sikerrel, az majd a pályán dől el. Ami a székesfehérváriakat illeti, a lehető legrosszabb időszakban találkozunk velük, két hete sem bajnoki, sem Európa-liga meccsük nem volt, volt idejük rendezni soraikat. A Vidi összeszokott, jó együttes, amely a bajnoki címre hajt – márpedig a címvédéshez minden pontra szüksége van. De nekünk is nagyon kellenek a pontok, el akarunk indulni felfelé, ehhez bravúrgyőzelmekre is szükségünk van. A héten találkoztam a szurkolói csoportok képviselőivel, átbeszéltük a dolgokat és abban maradtunk: mindenki – ők is, mi is – megpróbálják kihozni magukból a maximumot, s együtt sikerülhet! Németh Milán és Pinte Patrik sérült. (haladas.hu)

Marko Nikolics (MOL-Vidi): – A válogatott szünet után egy újabb hosszú sorozatba kezdünk, három hét alatt hétszer lépünk pályára. Az út első állomása a Haladás elleni idegenbeli mérkőzés lesz, Szombathelyről pedig három ponttal szeretnénk hazatérni. Igaz, hogy jelenleg az utolsó helyen állnak, de ne felejtsük el, az előző szezont is hasonló módon kezdték, hasonló kerettel, azt követően pedig jó eredméyeket tudtak elérni. A szünetben volt idejük együtt dolgozni az új stábbal és néhány új érkezővel, szóval kemény, éles mérkőzésre számítok, ahol – ahogy mindig – most is végig koncetnrálva, szervezetten és fegyelmezetten kell játszanunk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. (vidi.hu)

DVSC – Paksi FC, 17:00

Herczeg András (DVSC): – A Paks egy nagyon jól összerakott együttes, amely régóta együtt játszik. Az elmúlt időszakban jól szerepel, legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, de mi is tudunk egységesen futballozni és jó játékra vagyunk képesek. Az NB I egyik legfiatalabb gárdája a miénk. Igaz néha hektikus a játékunk, de minden meccsen vannak jó időszakaink, amelyeket szeretnénk minél tovább kitolni. Bízom benne, hogy a hétvégén sem lesz másképp és itthon tudjuk tartani a három pontot. Tiszteljük az ellenfelet, de mindent el kell követnünk, hogy sikeresek legyünk, hisz a srácok már többször bizonyították, van bennük kurázsi és fantázia. A tolnai egyébként egy labdabiztos gárda, veszélyes pontrúgásokkal, ezt az is mutatja, hogy a Kisvárda ellen három találatot is így szerzett. Erre is igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Sajnos még mindig van néhány sérültünk, Ezequiel Calvente és Mészáros Norbert sem bevethető, ráadásul Bereczki Dani játéka is kérdéses, de bízom benne, semmi komoly, mert az utóbbi időben ő is jó teljesítményt nyújt. Ettől függetlenül a csapat gerince egészséges, tehát ezen nem múlhat a szombati összecsapás. (dvsc.hu)

Csertői Aurél (Paksi FC): – Debrecenből pontot, pontokat elhozni nem egyszerű dolog. A DVSC hazai környezetben egy kifejezetten nehéz ellenfél. Ebben a szezonban még nem is nyert senki náluk. Remek, és igazán motivált játékosaik vannak, akik ellen nem egyszerű játszani. Jó futballt játszanak, és hozzák az eredményeket is. Az, hogy mögöttünk vannak, ne tévesszen meg senkit. Viszont nekünk is vannak céljaink, amiket szeretnénk elérni, de ahhoz, hogy sikert érjünk el, maximálisan kell majd koncentrálnunk. (paksifc.hu)

Kisvárda – Mezőkövesd, 17:00

Dajka László (Kisvárda): – A hazai mérkőzésekre nekünk nagyon kell koncentrálnunk. Nagyon egységes csapat lesz az ellenfelünk, de úgy készültünk, hogy meg kell próbálnunk itthon tartani a három pontot. Szombatig két hét telik el a legutóbbi bajnoki mérkőzésünk óta, és a második hétben éleztük ki inkább a felkészülésünket a Kövesdre, annak szellemében, hogy ne érjen bennünket meglepetés. Nagyon örülünk, hogy ragyogó közönségünk előtt újra hazai pályán szerepelhetünk, igyekszünk győzelemmel meghálálni a buzdításukat. Abból kell kiindulnunk, hogy minden mérkőzés más. Próbáltunk túltenni magunkat a legutóbbi két idegenbeli vereségen, igyekeztünk a hibákból tanulni, a pozitívumokat pedig megtartani. Összedugtuk a fejünket a kollégákkal, minek következtében lesz egy-két változás a csapatban. És itt most nem igazán az összeállításról beszélek, inkább a játékunkról. Bízom benne, hogy ezek a változások pozitívak lesznek szombaton, és meg tudjuk nyerni a mérkőzést. (kisvardafc.hu)

Puskás Akadémia – Ferencváros, 19:30

Radó András (Puskás Akadémia, támadó): – Többet várnék magamtól, főleg gólokban és gólpasszokban. Amikor lehetőséget kaptam, a mezőnyjátékomra nem volt panasz, mindig megpróbáltam a maximumot kihozni magamból. Ellenfelünknél, a Ferencvárosnál két évet töltöttem, bajnoki címet és két kupát is nyertem, pikáns lesz számomra az összecsapás. Minden sorozat megszakad egyszer, mi így készülünk. Győzelmi kényszer alatt játszunk, nyilván a bajnoki címre pályázó Ferencváros is, ebből csak jó mérkőzés keveredhet ki. (m4sport.hu)

Máté Csaba (Ferencváros, pályaedző): – Különböző időpontokban voltak a válogatott meccsek, így játékosaink nem egyforma mentális állapotban érkeztek vissza. Aki nyert, az jobb hangulatban, aki nem, az kevésbé, volt, aki játszott, volt, aki nem. Lanzafame és Heister is hiányzik majd, mindkét játékost pótolni kell. Van elképzelésünk, hogy hogyan tudjuk ezt megoldani, próbálgattuk is a héten, eleinte a válogatottjaink nélkül, majd már velük. Tisztában vagyunk vele, hogy a Puskás az elmúlt időszakban ért el figyelemreméltó eredményeket a tabella élmezőnyébe tartozó csapatok ellen. Erre ügyelnünk kell, de célunk természetesen a győzelem, hogy megerősítsük a vezető helyünket a tabellán. (fradi.hu)