Két héttel ezelőtt, a válogatott szünetben vált hivatalossá, hogy a Ferencváros kölcsönadja a DVTK-nak a portugál középpályását, Rui Pedrót, aki már azon a héten pályára is lépett a Kazincbarcika elleni felkészülési mérkőzésen, majd az előző fordulóban tétmeccsen is bemutatkozott a ZTE elleni bajnokin. A 31 éves labdarúgó a Napos Oldal magazinnak adott interjújában elmondta, azonnal igent mondott, amikor meghallotta a DVTK érdeklődését.

– Boldog vagyok és remélem gyorsan segíteni tudok a csapatnak – folytatta Rui Pedro, aki a DVTK-szurkolók bojkottjával kapcsolatban megjegyezte, ez nem egy könnyű helyzet, de ilyen a futballban előfordul – Azért jöttem ide, hogy futballozzak és segítsem a csapatot a céljai elérésében, nem foglalkozom semmi mással.

A diósgyőri keret rendkívül fiatal, számos tehetséges labdarúgóval. Az együttes támadófocit akar játszani, ami fekszik nekem.

Minél több meccset meg szeretnénk nyerni. Először arra kell összpontosítanunk, hogy felzárkózzunk és csak azután gondolkodhatunk a továbbiakon. A következő mérkőzést kell megnyernünk, lépésről lépésre kell haladnunk.

A portugál középpályás hozzátette, legszebb emléke az eddigi pályafutásából, amikor mesterhármast lőtt a Braga elleni Bajnokok Ligája-találkozón a CFR Cluj színeiben.

– Technikás játékos vagyok, de ha védekezni kell, abból is szívesen kiveszem a részem. Szeretem kiszolgálni a társaimat, de gólokat is szívesen szerzek. Elsősorban a technikámra támaszkodom a pályán. A középpályán érzem magam a legjobban, talán támadó középpályásként, itt tudok a legnagyobb hatással lenni a játékra – zárta a korábbi utánpótlás-válogatott.

Feczkó Tamás vezetőedző véleménye Rui Pedróról:

– Rui Pedro a tavalyi szezonban bizonyította, hogy nagyon értékes és nagyon jó játékos, rengeteg gólt rúgott és gólpasszt osztott ki a Haladásban. Bízom benne, hogy gyorsan a miskolci közönség kedvence lesz.