A piaci árakat folyamatosan frissítő nemzetközi átigazolási portál, a Transfermarkt (TM) adataiból kiderül, mely csapatok értéke nőtt a leginkább és az is, melyek veszítettek besorulásukból leginkább. Legutóbb január 15-én frissítette NB I-es adatbázisát az oldal.

A Ferencváros december 1. óta több mint egynegyedével, 25,4 százalékkal növelte kerete értékét, amelyet jelenleg 25,18 millió euróra taksál a TM. Az NB I címvédője és listavezetője Vécsei Bálintot, Szánthó Regőt, Gastón Lódicót és a máris a bajnokság második legértékesebb (2 millió euró) játékosává avanzsáló Somáliát is elkönyvelhette az érkezők oldalán, miközben csak a belga Marten Wilmots és az ukrán Danilo Ihnatenko távozott.

Az érkezők és a meglévő játékosok piaci árát tekintve a Kisvárda és a Paks is elmondhatja már magáról, hogy jól sikerültek az erősítései, illetve már meglévő futballistái is minimum tartják árukat, előbbi kerete 10, utóbbi 8,3 százalékkal ér többet, mint másfél hónappal ezelőtt. Rajtuk kívül a Puskás Akadémia, a MOL Fehérvár FC, a Diósgyőr, a Mezőkövesd és kis mértékben a Honvéd is értékesebb lett, mint a téli átigazolási mozgást megelőzően volt.

Zalaegerszegen, Debrecenben és Kaposváron viszont negatív ez a mutató, de az Újpest kapcsán különösen elmondható, hogy alaposan visszaesett a keret értéke. Amely még mindig 6 millió eurót ér összességében (ezzel az NB I-ben a középmezőny alján állnak a lilák), de Feczesin Róbert, Kovács Lóránt, Mészáros Karol, Fadgyas Tamás és Bojan Sankovic távozásával – és új érkező híján – egyelőre meglehetősen mínuszos a tél az Újpest számára.

Hivatalosan egyébként január 15. és február 14. között zajlik a téli átigazolási időszak a magyar fociban, de természetesen a piac nyitása előtt is zajlottak már a tárgyalások és több igazolást is nyélbe ütöttek már a csapatok. Mint ahogy lesz még közel egy hónapjuk arra, hogy változtassanak keretükön, így azok értékén, besorolásán is.

Így változtak az NB I-es keretek értékei december 1. óta:

És ez a jelenlegi sorrend: