Botka Endre, a Budapest Honvéd immáron 1-szeres magyar válogatott védője a Ferencváros egyik kiszemeltje – értesült a csakfoci.hu. Botka a piros-feketék saját nevelésű játékosa, és már a 2013/2014-es szezonban bemutatkozhatott az NB I-es együttesben, amelynek mára alapemberévé vált. 76 élvonalbeli meccse van már a fiatal jobbhátvédnek, aki novemberben, a svédek elleni barátságos mérkőzésen a felnőttválogatottban is debütálhatott, azután, hogy az U17-es, az U19-es és az U21-es korosztályos csapatnak is tagja volt.

A futballista egy olyan posztra az egyik jelöltje a zöldeknek, amely az utóbbi időben komoly fejfájást okozott Thomas Doll vezetőedzőnek, hiszen Emir Dilaver rosszabb formája, illetve eltiltása miatt kereste is a konkurenciát a német a bosnyák-osztrák légiósnak, de például a nyáron igazolt Lovrencsics Gergő nem igazán találta itt a helyét támadó szélsőként.

Ugyanakkor a Fradi helyzetét nehezítheti, hogy George F. Hemingway tulajdonos már többször is kijelentette, hogy a Honvéd értékeit nem akarja kiárusítani, főként nem idény közben, Botka pedig kulcsjátékosnak számít a második helyen telelő kispestieknél, 17 őszi bajnoki meccsen is a pályán volt.