Brazil és magyar kakukktojás a TOP 11-ben

Az élen holtversenyben áll két nyári érkező: Armin Hodzic a napokban igazolt a Vidihez, a hírek szerint valamivel több, mint 2 millió euróért (hivatalos bejelentést erről nem tettek), és a szakportál is erre az értékre “lőtte be” a bosnyák válogatott támadó árát. Ugyanígy 2 millió euróra taksálják az FTC ukrán szélsőjét, a Sahtar Donyecktől kölcsönben megszerzett Ivan Petrjakot is.

A Fradi szélvészgyors légiósa: “Rebrovot hatalmas tisztelet övezi, és ezáltal én is ki tudok teljesedni” – interjú

Az OTP Bank Liga eddigi legértékesebb futballistája, az olasz Davide Lanzafame már “csak” a harmadik, de még mindig 1,5 millió euróra lövik be az értékét, így a Fradi nyáron, a Honvédtól érkezett olasz támadója az egyetlen 30 év feletti futballista a hazai élvonalban, akit 1 millió euró fölötti árra taksálnak. Mint ismeretes, befutott a Vidihez a bolgár Georgi Milanov, ő pedig rögtön a dobogóra ugrott ezen a ranglistán, jelenleg neki is 1,5 millió euróra becsülik az árát.

A TOP 10-ben dominál az FTC és a Vidi (5-5 az “állás”), de a 11. már némi meglepetésre a Kisvárda is képviselteti magát. A 34 éves brazil kapust, a 11-es gyilkosnak sem utolsó Felipét a TM közel egymilló euróra becsüli, ezzel ő jelenleg az egész NB I legdrágább hálóőre . Egyébként pedig a légiósok dominálják a rangsort, az első hét helyen csak külföldieket találunk, és egyedül Varga Roland tud jelenleg bekerülni magyar játékosként az érték-elitbe. Tavasszal egyébként még így nézett még ki az élmezőny – kattints!

Érdekes változást hozhatott volna ezen a listán is, ha valóban Fehérvárra kerül a 3,5 millió euróra becsült Dzsudzsák Balázs, de mint beszámoltunk róla, a Vidihez igazolására immáron végképp nincs esély, véget értek az egyeztetések – kattints! 

A 15 legdrágább NB I-es játékos a Transfermarkt* szerint:

 

* = Ezek az “árak” nyilván tájékoztató adatoknak tekinthetőek, mintsem mérvadó futballszakmai vagy pénzügyi tényeknek, de a játékosok értékének meghatározásakor a Transfermarkt valóban fontos részleteket vesz számba, így a futballisták korát, a szerződésük hosszát, eredményességüket, formájukat, milyen erősségű bajnokságban vagy csapatban játszanak, stb., azaz egy nagyjából reális sorrendet rajzol fel ez a toplista minden évben.