2020 első edzőmérkőzésén egyfajta vegyescsapatot küldött pályára Joan Carrillo a spanyolországi Sotograndéban, a MOL Fehérvár FC négy légiós mellett két fiatal futballistát, a kapuban Gundel-Takács Bencét, a középpályán pedig Szabó Bálintot is bevetette. A svájci másodosztály 6. helyén álló Winterthur ellen Vinícius Paulo július 3. után először léphetett pályára súlyos sérülését követően.

A mérkőzésen a Vidi dominált – bár a svájciak kezdtek picit veszélyesebben -, több helyzetet is kialakított, sőt, gólt is szerzett, ám Fiola csukafejesből szerzett találatát les miatt nem adta meg a játékvezető a molfehervarfc.hu tudósítása szerint.

Marco Rossi kibékült a Vidi játékosával: “Félreértettük egymást”

A második játékrészben Gundel-Takácsnak is kellett védenie Sliskovic éles szögből leadott lövésénél, míg a másik oldalon a cserekén beállt Zsóri szépen csapódó szabadrúgása kerülte el kevéssel a kaput. A 82. percben Stopira szerzett újabb lesgólt, hogy aztán a 90, percben a Winterthur szerezze meg a győztes találatot. Egy gyorsan elvégzett szöglet után a beadást tisztázta a fehérvári védelem, de Gundel-Takács kissé kint maradt, így Radice a kapuba emelt, Musliu már csak beljebb tudta segíteni a labdát.

A Vidi hétfőn az ugyancsak svájci Sion ellen játssza majd következő edzőmérkőzését.

Összefoglaló

MOL Fehérvár FC – Winterthur 0-1 (Radice 90.)

Fehérvár, I. félidő: Gundel-Takács – Fiola, Juhász, Vinícius, Hangya – Nikolov, Elek, Szabó B. – Milanov, Hodzic, Petrjak

Fehérvár, II. félidő: Gundel-Takács – Fiola (Szabó L., 70.), Tamás O., Musliu, Stopira – Nego, Nyári, Pátkai – Zsóri, Futács, Bamgboye


Lejátszotta első egyiptomi, egyben első idei mérkőzését a Kisvárda is: El-Gounában az ellenfél az egyiptomi másodosztályban szereplő Alumunium SC volt.

Az 55. percben szerzett végül vezetést az NB I-es gárda, ekkor a rövid sarok felé mozduló brazil Sassá fejelte a jobb alsó sarokba a labdát (1-0) – olvasható a kisvardafc.hu cikkében. A 71. percben aztán eldőlt a talákozó, Melnik a nemrég igazolt Jelenához passzolt, ő balról visszagurított, Kovácsréti pedig középről, 15 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

A mérkőzésen nem léphet pályára Rubus Tamás, akinek kifordult a bokája, de a hétfői, Shauban Quena FC elleni összecsapáson talán már bevethető lesz a klubhonlap szerint.

Kisvárda – Alumunium SC 2-0 (Sassá 55., Kovácsréti 71.)

Kisvárda, I. félidő: Kisvárda: Minca – Hej, Beriosz, Ene, Baranyai Á. – Karaszjuk, Bumba, Cukalasz – Grozav, Tischler, Obradovic

Kisvárda, II. félidő: Zöldesi – Himik, Beriosz, Szőr, Protics – Melnik, Lucas, Kovácsréti – Gosztonyi, Jelena, Sassá