Az MLSZ hivatalosan is bejelentette, hogy rövidebb lesz a téli szünet az NB I-ben – a változtatás tervét nemrégiben a csakfoci.hu előrejelezte.

NB I: Több idejük lesz a nemzetközi kupacsapatoknak

A döntés hátterében az áll, hogy az NB I-es bajnokság téli szünete kiemelkedően hosszú volt – írja az mlsz.hu. A mérkőzések nélküli időszak megtörte a csapatok felkészülését, negatív hatással volt a teljesítményre.

Az MLSZ az elmúlt években fokozatosan rövidített a szüneten, ám amíg nem rendelkezett minden stadion pályafűtéssel, nem volt biztosított a játékra alkalmas gyep a stadionokban a téli időszakban. 2018 nyarára – a télen alácsövezendő Szusza Ferenc Stadion kivételével – minden OTP Bank Liga-klub rendelkezik megfelelő fűtéssel, amely alkalmassá teszi a létesítményeket a leghidegebb időszakban való meccsrendezésre is.

A július 21-én induló szezonban a szövetség eleget tud tenni az elnökség azon célkitűzésének, hogy a lehető legrövidebb leállás jellemezze a magyar profi bajnokságot. A magyarországi szünet hossza hasonló lesz a lengyel bajnokságéhoz, és rövidebb lesz, mint például az osztrák Bundesliga kihagyása.

A rövidebb szünet értelemszerűen magával hozza a korábbi zárás lehetőségét is, az új rendszerben már május 19-én befejezik szereplésüket a csapatok, s ez lehetőséget biztosít a nemzetközi kupákban szereplő együttesek tartalmasabb felkészülésére is.

Magyar Kupa: hétvégén is lesz meccs

A szurkolókat érintő újdonság még, hogy a Magyar Kupa hatodik fordulójának eseményei hétvégére kerülnek. Ez az a kör, amikor az NB I-es csapatok csatlakoznak a mezőnyhöz, így az alacsonyabb osztályú klubok hétvégén fogadhatják patinás riválisukat.

A nevezések lezárása után, június utolsó napjaiban alakul ki az új idény sorsolása, pontos menetrendje.