Miriuta Vasile bő egy éve, hogy távozott a Kisvárda vezetőedzői posztjáról, méghozzá egészen rendhagyó módon, illetve kommentárokkal kísérve. Az azóta eltelt időszakban nem maradt sokáig munka nélkül a korábbi magyar válogatott középpályás, hiszen idén januárban a román élvonalbeli FC Hermannstadt irányítását vállalta el, félév erejéig. A gondok, amelyek korábban jelentkeztek, megismétlődtek – sajtóhírek szerint a vezetőséggel megromlott viszonya miatt távozott -, így egy éven belül másodszor állt fel a nagyszebeni kispadról.

Nem vagyok kapcsolatban a Reghecampf-családdal. Tisztelem őket, Laurentiu-val együtt játszottam, de az életben semmilyen üzleti vagy baráti kapcsolatom nem lesz velük. Edző vagyok, de baráti kapcsolatom nem lesz velük, és nem is volt – nyilatkozta korábban az 52 éves szakember.

Miriuta a pandémia ideje alatt Nagybányán tartózkodik. Nem tartja kizártnak, hogy visszatér a román futballba, még akkor is, ha nem volt kellemes élménye a Hermannstadtnál. Elmondása szerint a legközelebb ahhoz állt, hogy visszatérjen Magyarországra.

– Másfél hónappal ezelőtt volt egy érdekes ajánlatom Magyarországról. Egy első osztályú csapat keresett. Szeretnék edzősködni, és minél előbb visszatérni, hiszen nagyon szeretem ezt a munkát. Most nem csak a pénzügyi szempontok számítanak. Beszéltem néhány horvátországi ügynökkel, akik elmondták, az arab emírségekből is szeretnének engem, meglátjuk, mi fog történni. Láthatod, mi történt a koronavírus-járvány miatt, mindent felfordult – fogalmazott a tréner a ProSportnak.