A csakfoci.hu még tíz napja számolt be arról, hogy információi szerint az NB II-ben szereplő BFC Siófok 35 éves támadója, Magasföldi József a tavaszi szezon második fordulója után úgy döntött, felhagy a profi futballal. Akkor azt írtuk, hogy a játékos az amatőröket szerepeltető NB III-as Puskás Akadémia II együttesénél folytatja pályafutását, és itt kezdi meg edzői karrierjét, a játékosok egyéni képzéséért fog felelni Szélesi Zoltán szakmai stábjában.

(A csatár búcsúmérkőzése igencsak mozgalmasra sikeredett: a 76. percben kihagyott egy 11-est, majd a hosszabbításban öngólt is szerzett, ezt követően pedig hiába lőtt egy remek gólt szabadrúgásból, a játékvezető érvénytelenítette azt – szerencséjére azonban csapata így is el tudta hozni a három pontot Győrből.)

Magasföldi József mozgalmas 15 perce a Győr ellen

A Siófok csapatkapitánya, Magasföldi József nem mindennapi utolsó negyedórával zárta korábbi csapata, a Győri ETO ellen 2-1-re megnyert NB II-es bajnokit:7️⃣7️⃣. perc: kihagyott 11-es9️⃣2️⃣. perc: öngól9️⃣3️⃣. perc: pazar, de érvénytelenített szabadrúgásgólÖsszefoglaló: http://bit.ly/3boL34m

Közzétette: M4Sport – 2020. február 9., vasárnap

Egy nappal később a Siófok be is jelentette Magasföldi távozását, mondván a rutinos futballista egy olyan lehetőséget kapott az élettől, ami visszautasíthatatlan volt – csapatnevet a Balaton-partiak akkor nem említettek.

Magasföldi viszont nemrég maga erősítette meg, hogy Felcsúton folytatja – edzőként és kicsit még (amatőr) játékosként is.

Fiatalabb nem leszek, gondolkodnom kellett a jövőmről, olyan koncepciót vázolt Liszkai Dezső, a PFLA utánpótlásának vezetője – edzőm volt Győrben az ezredfordulón –, ami szimpatikus volt. Az NB III-as csapatban futballozom, valamint egyéni képzőként dolgozom a fiatalokkal az akadémián. Edzőmeccsen már pályára léptem, az első bajnokira pedig március 8-án kerül sor – fogalmazott a feol.hu oldalán.

A Székesfehérváron született Magasföldi a Videoton FC-nél kezdte pályafutását, de volt a cseh Slovan Liberec, majd a Sopron, a Budapest Honvéd, a Zalaegerszeg, a Paks, a Gyirmót, a Dunaújváros, a Mosonmagyaróvár, az ETO FC Győr és a Siófok játékosa is. NB I-es ezüstérmesnek és Ligakupa-győztesnek (Paks), valamint Magyar Kupa-döntősnek (ZTE) is mondhatja magát többek között. 393 NB I-es, NB II-es és NB III-as találkozón 126 gól volt a mérlege.