Életemben kétszer is találkoztam Diegóval. Először 1979-ben Japánban, az U21-es világbajnokságon, ahol ugyan nem játszottunk Argentína ellen, sokszor összefutottunk a dél-amerikaiakkal az edzésen vagy az ebédlőben. Már akkor lehetett látni, hogy kivételes tehetségként kezelték mindenütt, még a saját társai között is. Ő már kettesben ebédelt César Luis Menotti szövetségi kapitánnyal, külön a többiektől, és amíg a csapata egyfajta szerelésbe öltözött, addig neki, magának már más sportszergyártó céggel volt egyéni szerződése. Az argentinok meg is nyerték az ifjúsági vb-t, Maradona lett a torna legjobb játékosa – emlékezett vissza Sallai Sándor a haon.hu-nak.

Az 1982-es világbajnokságon már egymás ellen játszott a magyar és az argentin válogatott. A mérkőzésen Sallainak kellett őriznie Maradonát, aki két gólt is lőtt a 4-1-es argentin győzelemmel végződő találkozón.

Másodszor a spanyolországi világbajnokság csoportmeccsén találkoztunk, de abban nem sok örömöm volt. Meg kell említenem, hogy mi, magyarok akkor nem szoros emberfogással játszottunk, hanem a tolódásos védekezést alkalmaztuk, ezért nem mondanám, hogy egyértelműen rám volt bízva Diego őrzése, de tény, hogy a legtöbbször velem került szembe. Hihetetlen robbanékony volt, egyszerűen nem lehetett leszerelni, sőt utolérni sem, legfeljebb csak felrúgni. Én csak egyszer szabálytalankodtam vele szemben, de a játékvezető azonnal figyelmeztetett, hogy ha még egyszer ilyet lát tőlem, azonnal kiállít. Érezni lehetett, hogy egy olyan sztárt, mint amilyen ő volt, minden körülmény között védenek, hiszen a vb csillagai vonzották a nézőket leginkább – fogalmazott Sallai, aki így jellemezte az isteni Diegót.

A bal lábával mintha simogatta volna a labdát, utánozhatatlan volt a mozgása. Az utóbbi években látva a híradásokban inkább már sajnáltam, mert látszott, hogy ez a Maradona már nem az a Maradona. A hallatlan népszerűséggel már nem tudott mit kezdeni, a káros szenvedélyeinek áldozta a szervezetét. Nagyon sajnálom, hogy meghalt minden idők egyik legnagyobb, sőt az »én időm« legnagyobb futballcsillaga, akinek valamilyen mozdulata mindenkinek megmaradt az emlékezetében, aki valaha is látta. Nagy űrt hagy maga után!

“Isten halott, Diego él” – nemzetközi lapszemle és címlapok Maradona haláláról